Πύρινη κόλαση στη Μόρια! – Νύχτα τρόμου για 12 χιλιάδες πρόσφυγες που μένουν στον δρόμο

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ ρίχνουν νερό στον ακροδεξιό μύλο, στοχοποιούν τους πρόσφυγες για την πυρκαγιά, και βγάζουν έξω από το κάδρο τις κυβερνήσεις που τους κρατάν εγκλωβισμένους και τους στοιβάζουν κατά χιλιάδες σε μια άθλια δομή, που αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Όταν στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι σε μια δομή με άθλιες συνθήκες που φιλοξενεί τετραπλάσια άτομα από το προβλεπόμενο, είναι απλώς ζήτημα χρόνου να συμβεί μια τραγωδία. Και τότε δε μιλάμε για την “κακιά στιγμή”, αλλά για αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Χτες τη νύχτα, η δομή της Μόριας παραδόθηκε στις φλόγες και ένα μεγάλο μέρος της καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 12 χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή πέρασαν μια νύχτα τρόμου και προσπάθησαν να σωθούν όπως-όπως καταφεύγοντας στα χωράφια γύρω από τη δομή, ενώ αρχικά υπήρχε φόβος και για νεκρούς.

Οι εικόνες και τα βίντεο από τον τόπο της καταστροφής κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Βίντεο μέσα από το ΚΥΤ της Μόριας με την πυρκαγιά κυριολεκτικά να κατακαίει τα πάντα εντός του καταυλισμού και γύρω από αυτόν.Πηγή βίντεο: Ioannis Kerimis

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 8. September 2020

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από αρκετές ώρες, μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ οι τραγικές συνέπειες της πυρκαγιάς γίνονται φανερές με το πρώτο φως της μέρας.

Πρακτικά, οι 12 χιλιάδες πρόσφυγες μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς καν τις σκηνές και τα άθλια, πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν μέχρι σήμερα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, παρόλα αυτά η πρωταρχική μέριμνα των αρχών φαίνεται να είναι ο αποκλεισμός των προσφύγων, για να μη διασκορπιστούν στην πόλη και άλλες περιοχές του νησιού. Η Λέσβος κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς δυνάμεων των ΜΑΤ στο νησί, για να ελέγξουν την κατάσταση…

Οι πληροφορίες για τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά είναι συγκεχυμένες, κάτι που δεν εμπόδισε ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ να υιοθετήσουν αβασάνιστα τις φημολογίες, που παρουσιάζουν λίγο-πολύ τα θύματα ως δράστες. Η πυρκαγιά φαίνεται να είχε δεκάδες εστίες σε μικρή απόσταση και να ξεκίνησε μετά από την άρνηση 35 προσφύγων να τεθούν σε απομόνωση, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, και τον έντονο διαπληκτισμό τους με άλλους πρόσφυγες, που ήθελαν να τους απομακρύνουν, αγωνιώντας για τη διασπορά του ιού στη δομή. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, η μεταξύ τους σύγκρουση κλιμακώθηκε, έγινε ανεξέλεγκτη και οδήγησε στα χτεσινά γεγονότα.

Ακόμα και αν τα παραπάνω ανταποκρίνονται στα γεγονότα, είναι εντυπωσιακή η αντιστροφή της πραγματικότητας και της ευθύνης για όσα έγιναν. Οι κυβερνήσεις που έφτιαξαν και συντήρησαν το κολαστήριο της Μόριας, που εγκλώβισαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε αυτό, που τους στοιβάζουν υπό άθλιες συνθήκες και δημιουργούν μια “υγειονομική βόμβα”, που ονειρεύονται ακόμα και κλειστές δομές, όπου θα είναι σαν φυλακισμένοι, βγαίνουν έξω από το κάδρο των υπεύθυνων. Ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς ρητορείας και στοχοποιούν τους πρόσφυγες, που “έβαλαν φωτιά στη δομή που τους φιλοξενεί και εμπόδιζαν την πυροσβεστική να επιχειρήσει για την κατάσβεση της φωτιάς”…

Λες και ο ιός φύτρωσε από μόνος του στη Μόρια, λες και είναι ευθύνη των μεταναστών ότι είναι στοιβαγμένοι σε έναν χώρο όπου μπορεί πολύ εύκολα να εξαπλωθεί ο ιός, κι ο οποίος είναι εκτεθειμένος ανά πάσα στιγμή σε κάθε είδους καταστροφή, καθώς δεν τηρεί στοιχειώδεις προδιαγραφές.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οργιάσει το ρατσιστικό μίσος και η υστερία ενάντια στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους, που προφανώς έχουν… μαγικές ικανότητες και μετά την οικονομική κρίση τώρα ευθύνονται και για τον ιό. Είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να υψώσουμε τείχος απέναντι στον φασιστικό ρατσισμό που σηκώνει κεφάλι και ασπίδα προστασίας στα ταξικά αδέλφια μας, που έχουν μείνει στον δρόμο και μόνο στη δική μας αλληλεγγύη μπορούν να υπολογίζουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: