“Πρόθυμη” για συνεργασία με τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή

Εκτός από ‘Χρυσή Αυγή”, το ναζιστικό μόρφωμα επιθυμεί διακαώς να είναι και “χρυσή εφεδρεία” του συστήματος, κι όσο πάει το φωνάζει δυνατότερα.

Έτοιμος να στηρίξει τη ΝΔ σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα και της λείπουν βουλευτές δήλωσε σε τοπικό σταθμό του Κιλκίς ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Όχι βέβαια γιατί θέλουν να κυβερνήσει – Αδόλφος φυλάξοι – αλλά “για να πάει μπροστά ο τόπος”.  Εννοείται πως έβαλαν τους όρους τους, οι οποίοι πραγματικά θυμίζουν σε σοβαρότητα τις αντίστοιχες ένθερμες διακηρύξει του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με το Σύριζα:

https://twitter.com/anthi7vas/status/1072134586598080513

Αφού ζητά πρώτα από τη ΝΔ να περάσει την “κόκκινη γραμμή των νταβατζήδων” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), θέτει ως όρο κατ’αρχάς τη στάση στο Μακεδονικό, όπου ούτως ή άλλως μόνο σε επίπεδο φραστικών διατυπώσεων διαφωνούν τα δυο κόμματα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει – εμμέσως κυρίως – στηρίξει τόσο τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για των περασμένων μηνών, όσο και τις καταλήψεις με αντίστοιχα αλυτρωτικά αιτήματα, όπου η ΧΑ ως γνωστόν πρωτοστάτησε.

Στη συνέχεια ζητά σύμπλευση και στο θέμα των μεταναστών, τους οποίους αποκαλεί με το γνωστό απάνθρωπο και λαθραίο όρο, όπου επίσης η απόσταση δεν είναι ακριβώς τεράστια. Εξάλλου η ΝΔ έχει ήδη στους κόλπους της προβεβλημένα στελέχη που έχουν ζητήσει παλιότερα μέχρι και να υπάρξουν νεκροί στα σύνορα.

Για να προσδώσει ωστόσο και μια κωμική νότα, ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε από τη ΝΔ να…καταγγείλει τον εαυτό της και τη μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε.

Δεν γνωρίζουμε αν και ποια θα είναι η ανταπόκριση της ΝΔ στο φαιό φλερτ της ΧΑ, ή έστω αν οι σχέσεις αγγίξουν τα επίπεδα προ της δολοφονίας Φύσσα, όταν οι χρυσαυγίτες επικοινωνούσαν με το στενό περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά. Έχει πάντως σημειολογικό τουλάχιστον ενδιαφέρον το ότι οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου έρχονται λίγες μέρες αφότου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, ο προβαλλόμενος ως πολύ “ενωτικός” Κώστας Μπακογιάννης, έκανε περιοδεία στον Άγιο Παντελεήμονα συνοδεία σεσημασμένου χρυσαυγίτη της περιοχής.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει πως κανένα ταμπού δεν έχουν να κλείνουν το μάτι είτε στη συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, ιδιαίτερα με τις διαβόητες βολτούλες στο Καστελλόριζα, είτε να προσεγγίζουν ανοιχτά τον κύριο ένοικο της “δεξιάς πολυκατοικίας”, εν αναμονή εξουσίας. Σημασία έχει να φαίνονται κάθε φορά χρήσιμοι στα αφεντικά που υπηρετούν, με όποιο πρόσημο κι αν γίνεται αυτό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: