Πού είναι η τσίπα; -Η Αυγή, η Γάζα και η διεθνής κοινότητα

Το βασικό ερώτημα είναι άλλο: Πού βρίσκεται η τσίπα της κυβέρνησης και της φυλλάδας της και ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί. 

Για άλλη μια φορά ο Σύριζα βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και της αμίμητης λαλιωτικής τακτικής, που για να δικαιολογήσει τη “σχιζοφρένεια” του κυβερνώντος κόμματος-με την κυβέρνηση να παραχωρεί τη Σούδα κι άλλες απλόχερες διευκολύνσεις στις νατοϊκές δυνάμεις και τους πασόκους να διαδηλώνουν αντιπολεμικά στο δρόμο, είχε πει το περίφημο “άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα”. Έτσι κι ο Σύριζα εκφράζεται σε κυβερνητικό επίπεδο από την άθλια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που κρατάει ίσες αποστάσεις, καταγράφει απλώς τα γεγονότα με αποτροπιασμό και δεν κάνει ούτεμία  απλή καταδίκη της σφαγής για τα μάτια του κόσμου, αλλά ξεσπαθώνει σε επίπεδο ΚΟ, η οποία καταγγέλλει τη σφαγή και ζητά σχετικό ψήφισμα καταδίκης από τη Βουλή.

Η Κυβερνητική διπροσωπία κορυφώνεται με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που αναρωτιέται αγανακτισμένα “πού είναι η διεθνής κοινότητα;” , ενώ λείπει μόνο το “οεο”. Η απάντηση είναι προφανής: Η “διεθνής κοινότητα” είναι εκεί ακριβώς που ήταν και σε όλες τις προηγούμενες σφαγές στην Παλαιστίνη, στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, την επέμβαση στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στη Συρία, δηλαδή στο πλευρό των ισχυρών, συμμετέχοντας ή στην καλύτερη ξεπλένοντας τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Η ελληνική κυβέρνηση, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας η ίδια έχει κάνει σαφείς επιλογές συμμάχων και πολιτικής, ως πιστό μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και στρατηγικός εταίρος του ίδιου του Ισραήλ.

Το βασικό ερώτημα είναι άλλο: Πού βρίσκεται η τσίπα της κυβέρνησης και της φυλλάδας της και ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: