Πληρωμένη απάντηση Συντυχάκη στον ωμό αντικομμουνισμό του θαυμαστή του Πινοτσέτ Καραγκούνη (VIDEO)

Το Στάλιν και τη Στάζι θυμήθηκε ο οπαδός του “κουμπαρά του Πινοτσέτ στο ασφαλιστικό” Κώστας Καραγκούνης, προκαλώντας απάντηση-κόλαφο από το βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Στη θέση του έβαλε τον θιασώτη του ασφαλιστικού της χούντας του Πινοτσέτ βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Λίγο νωρίτερα, ο γαλάζιος βουλευτής σε συζήτηση για το “πόθεν έσχες” των δικαστικών άρχισε να παραληρεί χωρίς καμία ουσιαστική αφορμή για “διεθαρμένα απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Στάλιν” και τον κίνδυνο να “μεταβληθούμε, χωρίς να το καταλάβουμε, σε μια χώρα τύπου Στάζι”. Το ρεσιτάλ αυτό αμορφωσιάς και αντικομμουνισμού εντάσσεται στη γνωστή απόπειρα της ΝΔ να παρουσιάζει το Σύριζα ως “κομμουνιστικό” κόμμα, αποδίδοντάς του ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που δεν έχει, κάτι που φυσικά βολεύει εξαιρετικά τον τελευταίο, ενώ από την άλλη συκοφαντεί την ίδια την έννοια του κομμουνισμού ταυτίζοντας την με μια από τις δεξιότερες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Αφού έλαβε πληρωμένη απάντηση από το βουλευτή του ΚΚΕ, ο Καραγκούνης προχώρησε σε γελοίες αιτιάσεις πως το κόμμα “αρνήθηκε την ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος” κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να μιλά για ρατσισμό, αποκρύπτοντας βέβαια πως ο νόμος βασίζεται σε απόφαση της ΕΕ που ποινικοποιεί την άρνηση “γενοκτονίας, πολέμου, εθνοκαθάρσεων” με τη λογική της ΕΕ, που φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντάσσει σε αυτή την κατηγορία τα υποτιθέμενα “εγκλήματα των κομμουνιστών” ή και απλώς την εναντίωση στον ιμπεριαλισμό, όπως στην επέμβαση κατά της Γιουγκοσλαβίας, που διεξήχθη με πρόσχημα την “εθνοκάθαρση” του Μιλόσεβιτς κατά των Αλβανών του Κοσόβου.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στη δευτερολογία του έδωσε απάντηση στα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως αποτελούν«μνημείο αντικομουνισμού, ένα παραλήρημα συκοφαντιών, ιστορικής αμνησίας και άγνοιας και αντικειμενικά τέτοιες απόψεις υπηρετούν φασιστικές δυνάμεις όπως τη Χρυσή Αυγή στη χώρα μας που προβάλλει την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία»Όπως είπε, «πάει πολύ να μιλάτε για τη διαφάνεια, για την πάταξη της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος όταν η δική σας παράταξη, ως αστικό κόμμα, υπηρετείτε ένα τέτοιο σύστημα που αυτά τα έχει στο DNA του. Υπηρετείτε δηλαδή ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στη στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση του αυτοφώρου στα εγκλήματα τύπου.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου όλα τα κόμματα δήλωσαν «Ναι», με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε «Παρών».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: