Όταν η ΕΛΑΣ παθαίνει κακό φενγκ σούι – Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για ομαδικό διαλογισμό

Αναρωτιόμαστε μήπως εκεί στη ΓΑΔΑ πέρασαν τον ομαδικό διαλογισμό ως συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων και έσπευσαν την αντιμετωπίσουν όπως τα παλιά καλά χρόνια της εθνοσωτηρίου.

Ακούγεται σα σκηνή από κάποια δυστοπική ταινία, ωστόσο πρόκειται για πραγματικό περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο πάρκο Ελευθερίας. Όπως καταγγέλλουν τέσσερις Έλληνες, η Καραπάνου, Εφη Γκανά, Γιώργος Τζόκας και Χρήστος Ευθυμίου, τη μέρα διεξαγωγής του 37ου Μαραθωνίου, προσήχθησαν χωρίς καμία αιτιολόγηση στη ΓΑΔΑ την ώρα που έκαναν την ομαδική άσκηση Τσιγκόνγκ Φάλουν Γκονγκ. Χωρίς να ζητήσουν τα στοιχεία τους και χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση, παρά μόνο πως «αυτές τις εντολές έχουμε, ακολουθήστε μας στη ΓΑΔΑ», προσήχθησαν τελικά στην αστυνομική διεύθυνση, όπου έδειξαν τις ταυτότητές τους και παρέμειναν για δύο ώρες χωρίς να γνωρίζουν για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρότι ένας από τους αστυνομικούς προσπάθησε να βάλει νωρίς τέρμα στον παραλογισμό, επικοινωνώντας με προϊστάμενό του, οι εντολές φαίνεται πως πράγματι αφορούσαν ρητά σε προσαγωγές.

Το σκηνικό αυτό, βγαλμένο κατευθείαν από τη «Δίκη» του Κάφκα, έληξε χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τους οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ. Αν και δεν έμαθαν ποτέ την αιτία της σύλληψής τους, γνώμη τους είναι πως συνδέεται με την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, καθώς το Φάλουν Γκονγκ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τουλάχιστον βρίσκεται υπό διωγμό στη σύγχρονη Κίνα εδώ και 20 χρόνια, ενώ και στο παρελθόν είχαν συλληφθεί στη Σερβία στη διάρκεια επίσκεψης του Κινέζου προέδρου άτομα που ασκούνταν στο συγκεκριμένο είδος. Είναι δύσκολο είναι η αλήθεια να γνωρίζουμε αν τέτοιου είδους αιτιάσεις ευσταθούν κι αν η κινεζική πρεσβεία ασχολείται με το τι κάνουν Έλληνες πολίτες σε δημόσια πάρκα, σε κάθε περίπτωση η ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ ήταν αυταρχική και απαράδεκτη. Μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη και τις πρόσφατες επικλήσεις αντρών της αστυνομίας σε «χούντα», αναρωτιόμαστε μήπως εκεί στη ΓΑΔΑ πέρασαν τον ομαδικό διαλογισμό ως συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων και έσπευσαν την αντιμετωπίσουν όπως τα παλιά καλά χρόνια της εθνοσωτηρίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: