Όλες και όλοι στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7ης Οκτώβρη

Ο κόσμος πρέπει να μάθει για αυτή την ιστορική στιγμή, για αυτή την ιστορική δίκη, που τα συστημικά μέσα φρόντισαν περίτεχνα να “θάψουν”.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Δεν είναι αθώοι βρεθήκαμε στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Μια ανάσα μόλις από το Εφετείο Αθηνών, όπου στις 7 του Οκτώβρη αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκε την άνοιξη από αντιφασίστριες και αντιφασίστες αυτή η κίνηση, που ήταν ουσιαστικά μια απάντηση στην προκλητική εισαγγελική πρόταση. Τους τελευταίους μήνες εκτός από τη συλλογή υπογραφών, έχουν γίνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαδικτυακές συζητήσεις, ενημέρωση του κοινού και παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία.

Ο κόσμος έπρεπε και πρέπει να μάθει για αυτή την ιστορική στιγμή, για αυτή την ιστορική δίκη, που τα συστημικά μέσα φρόντισαν περίτεχνα να “θάψουν”. Πρέπει να σταθεί δίπλα στα θύματα του φασισμού, δίπλα στις οικογένειές τους, δίπλα στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, δίπλα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δίπλα στη Μάγδα, στον Παναγιώτη και στην Ειρήνη Φύσσα, δίπλα στους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, δίπλα στο Δημήτρη Κουσουρή, δίπλα σε κάθε θύμα του φασισμού.

Είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι στο φασισμό! Θα μας βρουν απέναντί τους και στις 7 Οκτώβρη και κάθε μέρα και στις δικαστικές αίθουσες και στους δρόμους.

Video- Φωτογραφίες: Filio Magenta

Αφηγητής: Παναγιώτης Αντωνίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: