Οι κομμουνιστές και τα εργατικά σωματεία ακύρωσαν την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Μια μικρή συμβολική νίκη για το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα, που κατάφερε να ματαιώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Αμερικάνος πρέσβης, Τζέφρεϊ Πάιατ πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν είχε γίνει γνωστό, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, γνωστοποιήθηκε πως σήμερα το πρωί θα επισκεπτόταν το δημαρχχείο της πόλης, όπου και θα συναντούσε το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Παντελή Κολόκα, ενώ θα ακολουθούσε η βράβευση μιας μαθήτριας λυκείου, που κέρδισε υποτροφία από ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Παρόλα αυτά, οι κομμουνιστές, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς χάλασαν τα σχέδια και την προγραμματισμένη φιέστα, αποκλείοντας την είσοδο του δημαρχείου από το πρωί, μία ώρα πριν την καθορισμένη ώρα της συνάντησης. Η αστυνομία κατέφτασε και επιχείρησε να απωθήσει βίαια τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίστασή τους. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, έγινε γνωστό πως ο πρέσβης ματαίωσε την επίσκεψή του στο δημαρχείο και τροποποίησε το πρόγραμμά του.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας προκηρύξεις, ενάντια στον εκπρόσωπο της ιμπεριαλιστικής δύναμης και την επίσκεψή του, που γίνεται «στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ την περιοχή μας» όπως είπε η Όλυ Τσουμάνη, περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, αλλά και τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, που εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει εν όψει της επίσκεψης Πάιατ, η ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

9.10 πμ: Συγκέντρωση έξω απο το δημαρχείο Ιωαννίνων κατά την επίσκεψη του αμερικάνου πρέσβη

Posted by Τύπος Ιωαννίνων typos-i.gr on Freitag, 16. März 2018

Το λαϊκό, αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα πέτυχε έτσι μια μικρή συμβολική νίκη, έδειξε στον αμερικάνο πρέσβη ότι είναι ανεπιθύνητος και πως οι ιμπεριαλιστές δε θα προχωρήσουν ανενόχλητοι, χωρίς αντίσταση το σχεδιασμό τους.

Με πληροφορίες από Τύπος-i και Epiruspost.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: