“Οι απολύσεις στην Πειραιώς δεν είναι φήμη, είναι αιτία πολέμου”

Στιγμιότυπα από τη σημερινή προειδοποιητική στάση εργασίας κι ενώ έπεται αγωνιστική συνέχεια για τους εργαζόμενους, αν δε θέλουν να δουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους το τέλος που έχουν προδιαγράψει για αυτούς τα αφεντικά.

Το έργο το έχουν δει οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό, σε όλες του τις μορφές. Οι φήμες εναλλάσσονται με τις διαψεύσεις και την προσπάθεια να τους καθησυχάσουν, ενώ προετοιμάζεται το κλίμα. Κι ύστερα βλέπουν να γίνεται στην πράξη όλα αυτά για τα οποία τους βεβαίωναν πως δεν πρόκειται να συμβούν.

Και ποιος είναι ο μόνος τρόπος να τα αποτρέψουν; Να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια, αντί να τα κρατήσουν σταυρωμένα, για να δουν πρώτα “τι θα συμβεί”. Όπως έκαναν δηλαδή σήμερα, με την πρώτη απάντησή τους και την προειδοποιητική στάση εργασίας για όλο το προσωπικό της Πειραιώς -και όχι μόνο για τους συναδέλφους στο τμήμα που απειλείται άμεσα- ενάντια στην απόσχιση του κλάδου με τα Κόκκινα Δάνεια. Συγκεντρώθηκαν μάλιστα έξω από τα κεντρικά του ομίλου, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια των εργοδοτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής:

Οι Ενημερώσεις Γεν. Διευθυντών στο προσωπικό των Διευθύνσεων που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται στα δάνεια οριστικής καθυστέρησης για υλοποίηση σεναρίων μεταφοράς εργασιών και προσωπικού (δηλ εφαρμογής της Agendas 2020), οι “ασάφειες” περί Υπηρεσιών που αφορά, οι φήμες για νέας μορφής συμβάσεις, οι προτροπές για χρήση προγραμμάτων “εθελουσίας” απόλυσης αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή και έπεται αγωνιστική συνέχεια για τους εργαζόμενους, αν δε θέλουν να δουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους το τέλος που έχουν προδιαγράψει για αυτούς τα αφεντικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: