Ο Σπύρος Χαλβατζής νέος πρόεδρος στο ΔΣ του ΣΦΕΑ

Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δίνει τη δυνατότητα μιας νέας αγωνιστικής πορείας του Σ.Φ.Ε.Α., σε αντιστοίχιση με τις αγωνιστικές παραδόσεις και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), με πρόεδρο τον Σπύρο Χαλβατζή. Πιο αναλυτικά η σύνθεση του νέου ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 9ης Ιούνη έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Χαλβατζής Σπύρος, Αντιπρόεδρος: Καλλιπολίτη Δώρα, Γενικός Γραμματέας: Τριανταφύλλου Νίκος, Ειδικός Γραμματέας: Βασιλείου Στέργιος, Ταμίας: Σκουρτόπουλος Σταύρος, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Κούκου Κωνσταντίνα, Υπεύθυνος Οργάνωσης: Ξαρχουλάκος Γιάννης.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει αναλυτικά:

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974), για τον Απολογισμό Δράσης του Δ.Σ. και την εκλογή νέων οργάνων Διοίκησης και Ελέγχου.

Το άνοιγμα της Γ.Σ. έκανε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ.Κώστας Μανταίος, ενώ τον απολογισμό πεπραγμένων ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ Θοδωρής Καλογήρου και τον Οικονομικό Απολογισμό, η Ταμίας του Δ.Σ. Ζωή Ξενάκη. Ο απολογισμός δράσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ο οικονομικός απολογισμός ομόφωνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αναπτύχθηκε προβληματισμός αλλά και αντιπαράθεση για την κατεύθυνση της δράσης του Δ.Σ. για σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση της πρόσφατης Ιστορίας του τόπου μας και τη δράση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Μέλη του Συμδέσμου, άσκησαν κριτική ως προς τον προσανατολισμό δράσης της πλειοψηφίας και ζήτησαν την σύνδεσή της δράσης του συνδέσμου με τα σημερινά οξυμένα προβλήματα του λαού, την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, την αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και στις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν και διατηρούνται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με την επικυριαρχία της ΕΕ.

Η αντίσταση κατά της χούντας, όπως τόνισαν, δεν ήταν ιστορικά “στιγμιαία” που τελείωσε με την κατάρρευση της δικτατορίας και την μετάβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ήταν μέρος της διαχρονικής αντίστασης του λαού απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης, αυταρχισμού, βίας και εκμετάλλευσης, που πηγάζουν από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Η πάλη αυτή είναι διαχρονική και συνεχίζεται και σήμερα, σε νέες συνθήκες και με νέες μορφές, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επιλογές της άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συνδέσμου, ευχαριστεί και συγχαίρει τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που συμμετείχαν στην Γ.Σ. και ειδικά αυτούς που ήρθαν από την επαρχία, αψηφώντας αποστάσεις, ταλαιπωρία, έξοδα, ηλικία ή ακόμα και προβλήματα υγείας.

Ο Αγώνας για τα δικαιώματα του λαού και της Νεολαίας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: