Ο δρόμος μας ενώνει – Όταν οι απεργοί υγειονομικοί συνάντησαν τους αγωνιζόμενους φοιτητές (VIDEO)

Δεν είναι συντεχνίες, δεν είναι μειοψηφίες, είναι οι φωνές πίσω από τη μάσκα, που διεκδικούν και μένουν όρθιες, σηκώνουν ανάστημα κι έχουν κοινό εχθρό την πολιτική που τσακίζει μόρφωση και υγεία.

Ημέρα απεργίας για τους υγιεινομικούς σήμερα, που ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και στη χώρα μας, παραμένουν αθωράκιστη, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά και συνολικά στη λειτουργία τους, με το ΕΣΥ να έχει μετατραπεί σε σύστημα υγείας μίας νόσου. Την ίδια μέρα, στο δρόμο βρέθηκαν ξανά οι φοιτητές, για να συμπαρασταθούν στους συμφοιτητές τους που συνελήφθηκαν χθες έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, αλλά και για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη συνέχιση των σπουδών τους σε ανοιχτά πανεπιστήμια με μέτρα ασφαλείας.

Οι δυο κινητοποιήσεις συναντήθηκαν, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όταν η πορεία των φοιτητών προς τα δικαστήρια περνούσε από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου βρίσκονταν οι απεργοί, όσο και στην Αθήνα, όπου οι φοιτητές πέρασαν μπροστά από το υπουργείο υγείας, τη στιγμή που η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, μιλούσε στους απεργούς υγειονομικούς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “είμαστε εδώ σήμερα γιατί δεν αντέχουμε άλλο την ειδυλλιακή πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, που δεν έχει καμία σχέση με την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουμε ασθενείς, νοσηλευτές, γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: