Ο αστυνομικός αυταρχισμός δεν μπήκε σε λοκντάουν -Τρία πρόστιμα σε μουσικό του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Οι πραγματικοί υπερμεταδότες είναι αυτοί οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας  που γεμίζουν με μελωδίες τους δρόμους και τις πλατείες.

Ξεχάστε τα σαρδελοποιημένα ΜΜΜ, τα εργοστάσια με τα εκατοντάδες κρούσματα και τις τάξεις των 25 μαθητών που συνεχίζονται στα δημοτικά, καθώς παραμένουν προς ώρας ανοιχτά. Οι πραγματικοί υπερμεταδότες είναι αυτοί οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας  που γεμίζουν με μελωδίες τους δρόμους και τις πλατείες, καθισμένοι για ώρες ακίνητοι στο ίδιο σημείο και σε απόσταση από τους άλλους, εκτός κι αν εσείς έχετε δει ποτέ μουσικό του δρόμου να έρχεται να κολλάει τη μούρη του πάνω σας.

Στη Θεσσαλονίκη ωστόσο η αστυνομία σε παγανιά για πρόστιμα εντόπισε τους υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο πρόσωπο της μουσικού Μαίρης Στεφάνου, που έφαγε όχι ένα, αλλά τρία συνολικά πρόστιμα εκ των οποίων τα δύο για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία της Θέρμης, όπου εμφανίζεται συνήθως η μουσικός, μια ανάσα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο ως τώρα δεν είχε κάνει καμία παρατήρηση στη διάρκεια των εμφανίσεών της. Χθες ωστόσο η γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με πρόστιμα συνολικού ύψους 500 ευρώ, για τη μη χρήση μάσκας, για κατάληψη πεζοδρομίου και παρεμπόδιση διέλευσης πεζών, καθώς και για έλλειψη δικαιολογητικών της μετακίνησης.

Η μουσικός έφερε μαζί της βεβαίωση μετακίνηση για λόγους εργασίας, ωστόσο τα όργανα της τάξης δεν αποδέχτηκαν το χαρτί, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού του δρόμου δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοί της μέσω των ΜΚΔ.

Αρχικά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να απομακρυνθεί από το σημείο που έπαιζε, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και πάλι στο νέο μέρος όπου είχε μετακινηθεί ζητώντας εκ νέου να φύγει. Η ίδια απάντησε πως δε θα έφευγε ακόμα και μετά την επιβολή προστίμου, γιατί πρέπει να ζήσει, αλλά και γιατί επιθυμεί να δίνει μια ανάσα ψυχαγωγίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με αποτέλεσμα να τη γράψουν.

Η Μαίρη Στεφάνου μπορεί να μην είχε ως τώρα θέματα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι όμως από παλιά στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς το 2018 είχε προσαχθεί στο Α.Τ Λευκού πύργου ως “επαίτης”, προκαλώντας τότε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδας έτσι ώστε τελικά η μουσική του δρόμου να αποχαρακτηριστεί από επαιτεία.

Προστίθεται μάλιστα πως πρόκειται για τη μουσικό Μαίρη Στεφάνου, η οποία είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου το 2018 με το αιτιολογικό της επαιτείας, προκαλώντας τότε την αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδος που διοργάνωσε διαμαρτυρία και τελικά η μουσική του δρόμου αποχαρακτηρίστηκε από επαιτεία.

Αν η αστυνομία και βασική η πολιτική της ηγεσία έδειχνε τον ίδιο ζήλο στην επιβολή προστίμων σε μαζικούς χώρους δουλειάς, όπου πληθαίνουν οι καταγγελίες ακόμα και για απειλές απόλυσης σε περίπτωση που κάποιος κάνει το τεστ και βγει θετικό, προφανώς η “εκθετική αύξηση” για την οποία τόσο μελάνι χύνεται, θα ήταν πολύ πιο εύκολα ελέγξιμη. Αντ’ αυτού η αυστηρότητα εξαντλείται σε εύκολους στόχους για επίδειξη δήθεν “πυγμής” και στοχοποίηση λίγων “ανεύθυνων” που σαμποτάρουν την κρίσιμη εθνική προσπάθεια. Και η κοροϊδία συνεχίζεται…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: