Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη – Άλλες οχτώ μέσα στο 2020

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο τις εστίες, ανακόπτοντας την επέκτασή της με ρίψη χώματος μέσω ειδικών μηχανημάτων, ωστόσο η σύσταση των υλικών σημαίνει πως η επιχείρηση θα διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμα.

Πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια των εργοστασίων με επικίνδυνα εύφλεκτα υλικά, όπως αυτά της ανακύκλωσης, γεννά νέα φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που μαίνεται από το πρωί και αναμένεται να καίει για ώρες. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο τις εστίες, ανακόπτοντας την επέκτασή της με ρίψη χώματος μέσω ειδικών μηχανημάτων, ωστόσο η σύσταση των υλικών σημαίνει πως η επιχείρηση θα διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμα.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη ως αυτή τη στιγμή. Συνολικά έχουν ξεσπάσει 8 πυρκαγιές σε παρόμοιους χώρους μέσα στο 2020, με αμέσως προηγούμενη την μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση ανήμερα του 15Αυγουστου, που μετά από 36 ώρες γέμισε την Αττική με τοξικό νέφος και καπνούς, με άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

(φωτό αρχείου Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης)

Με πληροφορίες από ΕφΣυν

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: