Το Μιράζ, η ιμπεριαλιστική μοιρασιά και η πολεμοκάπηλη υστερία

Την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά στη γειτονιά μας, απαιτείται αγωνιστική εγρήγορση και ένταση της δραστηριότητας και της πάλης ενάντια στον πόλεμο και κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, ενάντια σε κάθε ματοκύλισμα των λαών για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Μιράζ στα ΒΑ της Σκύρου και ο θάνατος του 34χρονου σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου ρίχνουν λάδι στη φωτιά των πολεμοκάπηλων που αξιοποιήσαν το περιστατικό για την καλλιέργεια υστερικού κλίματος, πριν καν γίνουν γνωστές οι ακριβείς συνθήκες κι οι αιτίες του δυστυχήματος -που δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια κάποιας εναέριας μάχης-αναχαίτισης, αλλά μετά την ολοκλήρωσή της.

Αποπροσανατολίζουν κι αποσιωπούν συστηματικά πως δεν πρόκειται για το μοναδικό αντίστοιχο περιστατικό που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τις προηγούμενες φορές όμως δεν υπήρχε αντίστοιχο κλίμα και οι πτώσεις των αεροσκαφών δεν έπαιρναν ευρύτερες διαστάσεις.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις σκορπάνε διαχρονικά το δημόσιο χρήμα για εξοπλισμούς, χτίζουν “συμμαχίες”-λυκοφιλίες στην πλάτη του ελληνικού λαού, συγκεντρώνουν συγχαρητήρια κι επαίνους από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους νατοϊκούς αξιωματούχους για το ύψος της σχετικής δαπάνης και το ποσοστό της επί του προϋπολογισμού. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και προμηθεύονται πρόθυμα οτιδήποτε τους πλασάρουν, μαζί με σκάρτο, προβληματικό εξοπλισμό.

Παράλληλα ρίχνουν στάχτη στα μάτια των λαϊκών μαζών για την ασφάλεια της Ελλάδας στο πλαίσιο της Νατοϊκής συμμαχίας και το ρόλο των “συμμάχων” της. Είναι έτοιμοι να εμπλέξουν τη χώρα στον επικείμενο ιμπεριαλιστικό χώρο, να σπεύσουν να πάρουν μέρος στη μοιρασιά, να επωφεληθούν από τις συγκυρίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους, πάνω στο αίμα των λαών.

Του Πάνου Ζάχαρη

Την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά στη γειτονιά μας, απαιτείται αγωνιστική εγρήγορση και ένταση της δραστηριότητας και της πάλης ενάντια στον πόλεμο και κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, ενάντια σε κάθε ματοκύλισμα των λαών για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Οι αυριανές κινητοποιήσεις στις οποίες καλούν οι κομμουνιστές στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ας είναι το πρώτο βήμα για μαζικές κινητοποιήσεις κι αντιπολεμική δράση.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: