Με απόφαση Πελετίδη μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης όλες οι σχολικές καθαρίστριες στην Πάτρα

Μετά την απόρριψη του αιτήματος για 190 προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, ο Κώστας Πελετίδης εισηγήθηκε τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης 59 σχολικών καθαριστριών.

Την έμπρακτη φροντίδα του για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών σε συνθήκες πανδημίας δείχνει ο Δήμος Πατρέων, αφού, μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης 59 συμβάσεις σχολικών καθαριστριών που είχαν προσληφθεί με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Το κόστος θα καλυφθεί από πόρους του δήμου, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει να διεκδικεί τους πόρους που έχει ήδη χρυσοπληρώσει ο πατραϊκός λαός. Αναλυτικά διαβάζουμε στην ανάρτηση του Ρεπορτερ:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εισηγήθηκε πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο την μετατροπή των 59 συμβάσεων σχολικών καθαριστών – καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η κυβέρνηση όφειλε να το κάνει αυτό αλλά δεν το έκανε και πέταξε το «μπαλάκι» στους Δήμους. Είπε ότι εφόσον το Σώμα εγκρίνει θα δοθεί αμέσως η εντολή στις διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα επιπλέον χρήματα για την μισθοδοσία αυτών θα πληρωθούν από ίδιους πόρους και ότι τα κονδύλια θα παραμείνουν διεκδικούμενα από την κυβέρνηση.

Η εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:
«Στο Δήμο μας λειτουργούν 264 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν 30.000 μαθητές και μαθήτριες. Για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής – καθαριότητας των σχολικών αυτών μονάδων, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, μας εγκρίθηκαν από το Υπουργείο 177 σχολικές καθαρίστριες, 58 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης.

Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου για 190 θέσεις πλήρους απασχόλησης, όπως είχε διατυπωθεί με το υπ’ αριθμ. 12863/20-08-2020 έγγραφό μας.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και για να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.

Για το λόγο αυτό, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετατροπή των 59 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο.

Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία τους, πρέπει να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο πατραϊκός λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικά, για τη μετατροπή των 59 αυτών συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης για 10 μήνες, ο προϋπολογισμός του Δήμου θα επιβαρυνθεί κατά 489.700€. Δηλαδή, θα ξαναπληρώσει ο πατραϊκός λαός όσα έχει πληρώσει ήδη πολλάκις στο Κράτος και έπρεπε να καλύπτονται ολοκληρωτικά από αυτό.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μη περιέλθει σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας, που εμφανίζονται αυξημένες πλέον, λόγω της πανδημίας του COVID-19, καθώς γνώμονας της δράσης μας είναι πάντα οι λαϊκές ανάγκες και ιδιαίτερα οι ανάγκες των παιδιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την έγκριση μετατροπής των 59 συμβάσεων μερικής απασχόλησης, σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: