Ματαιώνεται το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ – Προς διορισμό οδεύει η έκπτωτη διοίκηση

Η ΓΣΕΕ οδηγείται σε διορισμένη διοίκηση για πρώτη φορά μετά το 1986 και τη δοτή διοίκηση του Ραυτόπουλου. Την ίδια στιγμή ο Πέρρος δήλωνε από τη Ρόδο: “Ακόμα και στη θάλασσα του Λιβυκού να πάνε, θα μας βρουν μπροστά τους. Ο αγώνας συνεχίζεται. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά δεν ξερμπερδέψαμε μαζί τους”.

Οι ταξικές δυνάμεις κατάφεραν να σπάσουν το άβατο του Ρόδος Παλας που είχε μετατραπεί σε περίκλειστο φρούριο από μπράβους, αστυνομία κι εργατοπατέρες, και να χαλάσουν τα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας που ετοίμαζε ένα νόθο συνέδριο με διαδικασίες-εξπρές, που θα περιελάμβαναν μόνο αρχαιρεσίες και τη νομιμοποίηση των εργοδοτικών εκπροσώπων. Όλα για την καρέκλα…

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η συνδικαλιστική μαφία και η έκπτωτη διοίκησή της θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τις δικαστικές διαδικασίες για διορισμό νέας διοίκησης -αφού λήγει η θητεία της απερχόμενης. Εφόσον επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, θα είναι η πρώτη φορά από το 1986 και τα χρόνια της “Αλλαγής”, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, που η ΓΣΕΕ θα έχει δικαστικά διορισμένη διοίκηση.

Πριν λίγη ώρα ο Γιώργος Πέρρος μίλησε προς τους εκπροσώπους της ΔΑΣ και τους άλλους συνδικαλιστές που είχαν συγκεντρωθεί στη Ρόδο, ματαιώνοντας τα σχέδια της έκπτωτης ηγεσίας. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

Δώσαμε μια δυσκολη μάχη ελπίδας και προοπτικής. Θα την συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Η συνδικαλιστική μαφία χρησιμοποίησε εναντίον μας όποιο μέσο μπορούσε. Δικαστές και εισαγγελείς, αστυνομικές δυνάμεις, μπράβους και ανθρώπους της νύχτας. Έριξαν εναντίον μας πολλή λάσπη και συκοφαντίες. Αλλά σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Και στη θάλασσα του Λιβυκού πελάγους να πάνε, θα μας βρουν μπροστά τους.

Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που κάνουμε. Δίνουμε μήνυμα στους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους που ό,τι και αν ψήφιζαν,  καταλάβαιναν και συμφωνούσαν μαζί μας πως πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν τη σαπίλα. Σε όλους αυτούς ανήκουν τα εκατό χρόνια της ΓΣΕΕ, τα εκατό χρόνια πάλης της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Δεν ξεμπερδέψαμε με αυτούς. Από αύριο κιόλας πηγαίνουμε στους χώρους της δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη. Χρειάζεται οργάνωση και γερό στομάχι. Χωρίς να βάζουμε ταμπέλες στους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και παραμένουμε εδώ. Μπορεί να κουραστήκαμε, αλλά για εμάς ξεκούραση είναι ότι δώσαμε μια μάχη και νικήσαμε…

Στο τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν και τους προέτρεψε να γραφτούν στο σωματείο τους, να δουν τον πλούτο γύρω τους, ποιος τον δημιουργεί και ποιος τον απολαμβάνει.

Η ανακοίνωση του Πέρρου ακούστηκε ζωντανά μέσω τηλεφώνου και στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, που ήταν από το πρωί στις επάλξεις και περνούσε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνει το συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους -που δεν τους γνώριζε ούτε η μάνα τους και γενικώς κανείς στους χώρους δουλειάς, όπως σημείωσε σατιρικά ο Πέρρος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: