«Μαχαίρια, τσεκούρια και δρεπάνια» – Αντικομμουνιστικό αμόκ Γιάννη Βρούτση εναντίον του ΚΚΕ στη βουλή (VIDEO)

Ο υπουργός Εργοδοσίας έδωσε άλλη μια παράσταση, προσπαθώντας να φανεί χρήσιμος στα αφεντικά του, με μια χρυσαυγίτικης κοπής επίθεσης στο ΚΚΕ στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του Χρήστου Κατσώτης για τους πυροβολισμούς μεταναστών στο Μαραθώνα.

Διαπιστευτήρια έδωσε για άλλη μια φορά σε εφοπλιστές και ΣΕΒ ο Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργοδοσίας και όχι Εργασίας όπως αποδεικνύει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Αφού πρώτα μίλησε για “πατριωτικό εφοπλισμό”, υιοθετώντας παράλληλα ολόκληρο το επιχειρηματολογικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής κατά του αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εξαπέλυσε μια χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚΕ και το βουλευτή Χρήστο Κατσώτη. Αφορμή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής για τους πυροβολισμούς σε βάρος εργατών γης που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους στο Μαραθώνα.

Ο υπουργός κράτησε τον οχετό του για τη δευτερολογία του, γνωρίζοντας πως δε θα επιτρεπόταν στο Χρήστο Κατσώτη από τον κανονισμό να απαντήσει. Άρχισε λοιπόν να ασχημονεί ευρισκόμενος σε πραγματικό ντελίριο, κάνοντας λόγο για “μαχαίρια, τσεκούρια και δρεπάνια”, χαρακτηρίζοντας “καταστροφή των εργαζόμενων” τις προτάσεις του ΚΚΕ και “φτηνή καραμέλα” τις θέσεις του κόμματος για το Ασφαλιστικό, το οποίο αυταρχικά δήλωσε πως θα περάσει και “κάντε όσες απεργίες και διαδηλώσεις θέλετε”. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε παπαγαλίζοντας επιχειρήματα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, λέγοντας πως “εμποδίσατε να γίνουν τα δημοκρατικά” συνέδρια, εννοώντας τα στημένα σόου νόθων και εκπροσώπων της εργοδοσίας. Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά οξύμωρο ως γκροτέσκο το κόμμα με υπουργό το γνωστότερο τσεκουροφόρο της μεταπολίτευσης να κατηγορεί τους κομμουνιστές για τσεκούρια, ο Βρούτσης καταφέρθηκε εναντίον του Χρήστου Κατσώτη, ότι “θέλει να επιβάλει δικτατορικά την άποψή του”, απλώς και μόνο επειδή ο βουλευτής εύλογα διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε το λόγο, που δεν του δόθηκε από τον προεδρεύοντα, ενώ ο υπουργός παραληρούσε ανενόχλητος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επίκαιρης ερώτησης, κατά την οποία ο Χρήστος Κατσώτης μίλησε για “τρομοκρατία των όπλων” και “άθλιες συνθήκες” ζωής των μεταναστών, ζητώντας άδεια παραμονής και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργάτες, ο υπουργός όχι απλά κώφευσε στα αιτήματα, αλλά με θράσος δήλωσε ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα, επειδή είναι παράτυποι μετανάστες. Ουσιαστικά δηλαδή υιοθέτησε μια ξενοφοβική ρητορική που χαϊδεύει τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου, την ίδια ώρα που έμμεσα κλείνει το μάτι σε όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται το καθεστώς παρανομίας στο οποίο διαβιούν πολλοί μετανάστες ώστε να τους απομυζούν ακόμα περισσότερο.

 

Απάντηση στην επίθεση Βρούτση εξέδωσε το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως:

«Το νέο αντιδραστικό, αντεργατικό ντελίριο του υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, με τις άθλιες επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα πράγμα: Δίκαιος ο μισθός του! Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση της ΝΔ!

Όσο για τις αναφορές του σε “τσεκούρια, δρεπάνια” και άλλα τέτοια, ας τα αναζητήσει στους πληρωμένους μπράβους του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, με τον οποίο συνεργάζεται.»

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: