Λογοκρισία της ΕΡΤ στη συνέντευξη της ΟΕΝΓΕ – “Χάθηκε” από το δελτίο ειδήσεων

“Η φίμωση των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης, που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει.”

Ψαλίδι έπεσε από την ΕΡΤ στη συνέντευξη της ΟΕΝΓΕ, προκαλώντας την αντίδραση της ομοσπονδίας που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη στάση της κρατικής τηλεόρασης. Παρότι υπήρχε πλήρες συνεργείο της ΕΡΤ, όχι απλά δεν υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων, αλλά προβλήθηκαν κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ρεπορτάζ άλλου θέματος, χωρίς καν να αναφέρεται η πηγή. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, αν και τη συνέντευξη παρακολούθησε πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων χθες δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελάχιστων δευτερολέπτων “θαμμένο” μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρχει η είδηση ότι η ΟΕΝΓΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου και φυσικά χωρίς αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι έγινε εκ των υστέρων κυβερνητική παρέμβαση λογοκρισίας έτσι ώστε η φωνή των νοσοκομειακών γιατρών να μη φτάσει στον ελληνικό λαό, κάτι το οποίο εκτός από θλιβερό και απαράδεκτο είναι ταυτόχρονα ακραία αντιδημοκρατικό γιατί αφορά την κρατική τηλεόραση.

Καλούμε τους διοικούντες την ΕΡΤ να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να δρουν ως κυβερνητικοί λογοκριτές.

Η φίμωση των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης, που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει.

Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απρίλη, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης».

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα στη βουλή και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε πως:

 «Σε καραντίνα, όμως, επιδιώκετε να βάλετε και την ενημέρωση, στο όνομα της ατομικής ευθύνης, φιμώνοντας κάθε διαφορετική φωνή που αναδεικνύει την αλήθεια και μάχεται για τα οξυμένα προβλήματα, είτε αυτή αφορά πολιτικά κόμματα, όπως το ΚΚΕ, είτε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους που αναδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέτρα και μέσα προστασίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: