Λιμενικοί στην Πάτρα τραυμάτισαν με μαχαίρι και γκλομπ έναν 14χρονο Αφγανό

Κατέστρεψαν τα παπούτσια του, τον τραυμάτισαν στο πόδι, ενώ στη συνέχεια τον συνόδευσαν στο νοσοκομείο, για να ισχυριστούν πως… αυτοτραυματίστηκε και να πάρουν τα υποδήματά του!

Θρασύδειλη και βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός 14χρονου Αφγανού πραγματοποίησαν χτες άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα, τραυματίζοντας με μαχαίρι και γκλομπ τα άνω και κάτω άκρα του, και καταστρέφοντας τα παπούτσια του. Το αποκορύφωμα ήρθε όμως στη συνέχεια, όταν συνάδελφοί τους τον συνόδευσαν στο νοσοκομείο και ισχυρίστηκαν προκλητικά πως το αγόρι αυτοτραυματίστηκε και να πάρουν τα παπούτσια του! Κάτι που δείχνει πως έχουν την ανοχή, εάν όχι την ουσιαστική κάλυψη της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Ο 14χρονος Αφγανός έχει θλαστικό τραύμα στο πόδι και κάταγμα στο μετατάρσιο. Οι εικόνες που ακολουθούν -και αλιεύσαμε από το Δρομογράφο– μιλάνε από μόνες τους.

Την ίδια στιγμή, κάποια ΜΜΕ αναπαράγουν πρόθυμα την εκδοχή των δυνάμεων καταστολής, σύμφωνα με την οποία ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε και αυτό εξόργισε τους συμπατριώτες του, που επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των λιμενικών. Με άλλα λόγια, παρουσιάζουν αστυνομικούς και λιμενικούς στη θέση του θύματος και έτοιμους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν…

Δελτίο Τύπου της κίνησης για την υπεράσπιση Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών-Μεταναστριών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: