Ξύλο και χημικά στους εργαζόμενους του τουρισμού και επισιτισμού (VIDEO)

Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ξύλο στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. 

Tόσον καιρό στην καραντίνα, υπήρχε ο φόβος μήπως σκουριάσουν τα ΜΑΤ, κίνδυνος που φαίνεται να εξαλείφεται, αφού γι’ αυτά και βασικά για τους πολιτικούς τους προϊστάμενους επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ξύλο στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Αυτό αναδείχτηκε από τη σημερινή κινητοποίηση του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και άλλων φορέων του ευρύτερου κλάδου, με στόχο την ανάδειξη των αιτημάτων, αλλά και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν με αποκλειστικά δικές τους θυσίες το “τουριστικό θαύμα” της Ελλάδας και τώρα καλούνται να ζήσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων με 400 και 500 ευρώ το μήνα.

Οι εργαζόμενοι πορεύθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας, όπου συνάντησαν κλειστές πόρτες. Για έναν περίεργο λόγο οι υπουργοί και οι αρχές είναι πολυάσχολοι και λείπουν πάντα σε πολύ σημαντικές εργασίες, οπότε δεν μπορούν να συναντήσουν τους διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ ωστόσο είναι πάντα εκεί, εγκαίρως ενημερωμένα κι έτοιμα να αναλάβουν δράση με ντου και χημικά, εφαρμόζοντας την κυβερνητική εκδοχή του, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Οι διαδηλωτές ωστόσο δεν κάνουν πίσω και δεν πτοούνται από αυτό τον αυταρχισμό, όπως κατέστησαν σαφές και στη γγ του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, στην οποία εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα κατεβασμένα ρολά και τη “θερμή υποδοχή” από τα ΜΑΤ. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, που επίσης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: