Ξεχάστε το αναλλοίωτο κάστανο, η εκκλησία κάνει upgrade με κασάτο σκήνωμα μητροπολίτη

Η επιστήμη κάνει θαύματα και η Εκκλησία, που διαβάλλεται αδίκως για ανορθολογιστικές αντιλήψεις, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται περίπου από τότε που εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Αγρίνιο κάστανο που είχε χαρίσει ο Γέρων Παϊσιος σε ένα φοιτητή που μετέπειτα έγινε ιερέας και κατά δήλωσή του το κρατάει από τότε αναλλοίωτο χάρη στη θαυματουργή δύναμη του αγιοποιημένου μοναχού. Ήταν η ίδια περίοδος που οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν ευλογία Κυρίου από τη ζακέτα και άλλα προσωπικά είδη του γέροντος, ενώ λίγα χρόνια πριν συγκίνηση στο χριστεπώνυμο πλήθος είχαν σκορπίσει οι ιερές παντούφλες του Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου της Κέρκυρας, σε περιοδεία στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

Viral είχε γίνει και η περιφορά πτώματος ιερού σκηνώματος του μητροπολίτη Καλλινίκου στη Λαμία, όπου μεταφέρθηκε καθιστός στο ναό για την εξόδιο ακολουθία. Επρόκειτο για τελετή παλαιοημερολογιτών, που αποφεύγουν τη σύγχρονη τεχνολογία που περιέχει τσιπάκια του διαβόλου. Το τραίνο της ΕΤΕ αντίθετα έχει προλάβει με άνεση η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία, με τη χρήση του πρώτου φερέτρου-καταψύκτη στην ιστορία, ένα θαύμα της τεχνολογίας και της πίστης μαζί. Αυτό το μοναδικό κομμάτι φτιάχτηκε για το Μακαριστό Μητροπολίτη Κύρο Ιγνατίου, που έφτασε αεροπορικώς από τις ΗΠΑ και εκτέθηκε για προσκύνημα στη Λάρισα. Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούσαν αβέβαιη τη θαυματουργή διατήρηση του σκηνώματος, αλλά ο Θεός δίνει την έμπνευση και η τεχνολογία τη λύση. Στα παράπλευρα οφέλη συγκαταλέγεται εξάλλου και η διατήρηση της φρεσκάδας των ιδεών του εκλιπόντος. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσο βαθιά κατάψυξη, τα αγαρηνά σκυλιά δε θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας, Δεν το επιτρέπουν οι νόμοι της φυσικής και της βιολογίας πλέον.

Ακολουθεί ένα ανθολόγιο από το “πάρτι” που προκάλεσε η είδηση στα ΜΚΔ:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: