“Ξαφνικά επιτρέπεται να μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό, ας μιλήσουμε για την Παλαιστίνη όπως μιλάτε για την Ουκρανία” – Αιγύπτιος πρωταθλητής ξεσκεπάζει την υποκρισία των δυτικών ΜΜΕ (VIDEO)

Λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος squash, o Αλί Φαράγκ ανέδειξε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν στην παρουσίαση του πολέμου στην Ουκρανία έναντι των δεκαετιών αδιαφορίας μπροστά στο δράμα του παλαιστινιακού λαού.

Την επιλεκτική ευαισθησία στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία σε αντιπαραβολή προς την “ουδετερότητα” ή και την αποσιώπηση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στα δυτικά ΜΜΕ για τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στηλίτευσε με παρέμβασή του ο Αιγύπτιος αθλητής του squash, Αλί Φαράγκ, αμέσως μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Ουίμπλεντον χθες Σάββατο.

Μη μασώντας τα λόγια του, ο νικητής του τουρνουά δήλωσε πως “βλέπουμε όλοι τι γίνεται στον κόσμο με την Ουκρανία και κανείς δεν είναι χαρούμενος με το τι συμβαίνει εκεί. Κανείς δεν πρέπει να αποδέχεται σκοτωμούς πουθενά στον κόσμο ή καταπίεση”, προσθέτοντας πως “ποτέ δεν επιτρεπόταν να μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό, μα τώρα ξαφνικά επιτρέπεται. Τώρα λοιπόν που επιτρέπεται, ελπίζω ο κόσμος να αρχίζει να βλέπει την καταπίεση παντού στον κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι τα περνάνε αυτά 74 χρόνια. Αλλά νομίζω πως αφού δεν ταίριαζε στο αφήγημα των ΜΜΕ στη Δύση, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αλλά τώρα που μπορούμε να μιλήσουμε για την Ουκρανία, μπορούμε να μιλήσουμε και για την Παλαιστίνη”. Όπως φαίνεται κι από το βίντεο, η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: