Κρεσέντο ρατσιστικού μίσους από Άδωνι προς τους πρόσφυγες που πνίγονταν: “Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι ήταν για να παίρνουν το 112”

Τα όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, την ώρα που μεταδιδόταν η είδηση για τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες έξω από τους Παξούς, δεν προέρχονται από κάποιο χρυσαυγίτη, αλλά από το νούμερο δύο της κατεξοχήν αστικής φιλελεύθερης παράταξης της χώρας.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν μοιράσει καλά τους ρόλους ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο θέλουν κάθε φορά να απευθυνθούν και φυσικά ο αντιπρόεδρός της και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δε θα μπορούσε παρά να αναλάβει το χάιδεμα των ακροδεξιών αυτιών στο οποίο επί δεκαετίες ειδικεύεται.

Τα όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα, την ώρα που μεταδιδόταν η είδηση για τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες έξω από τους Παξούς, δεν προέρχονται από κάποιο χρυσαυγίτη, αλλά από το νούμερο δύο της κατεξοχήν αστικής φιλελεύθερης παράταξης της χώρας.

Τη στιγμή λοιπόν που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται και μόνο ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, ο ακροδεξιός Μπουμπούκος αποφάσισε να κεντρίσει τα πιο ταπεινά ένστικτα των ψηφοφόρων του, χλευάζοντας το γεγονός πως κάποιος από τους επιβαίνοντες είχε προλάβει να ενημερώσει μέσω 112 ότι το σκάφος κινδυνεύει:

«Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν) που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας, αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση!»

Ως στοιχείο “προετοιμασίας”, ο κύριος υπουργός προβάλλει ότι κάποιος ή κάποιοι γνώριζαν έναν τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, τον οποίο μπορούσαν να βρουν πολύ εύκολα διαδικτυακά πριν την αναχώρησή τους ή εξίσου πιθανό είναι να τους δόθηκε από τους ίδιους τους διακινητές. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Μεσόγειος είναι διαπιστωμένα η πιο πολύνεκρη μεταναστευτική δίοδος στον πλανήτη και προφανώς αν μπορούν να πάρουν και το παραμικρό μέτρο προστασίας θα το κάνουν. Όσο για τη ρατσιστική συνωμοσιολογία περί “προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας”, είναι εκτός από ρητορική μίσους και καθαρή ανοησία, καθώς δεν εξηγεί τα τεράστια προσφυγικά ρεύματα σε χώρες, αλλά και ηπείρους εκτός Ελλάδας, δεν εξηγεί γιατί υπάρχουν άνθρωποι που κρέμονται ακόμα και από αεροπλάνα, παγώνοντας μέχρι θανάτου, στην ελπίδα να διαφύγουν από τη φτώχεια, την καταπίεση και τους πολέμους.

Στο πάνελ ήταν και η Όλγα Γεροβασίλη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προ.Πο, που έψεξε τον Άδωνι λέγοντάς του: «Κύριε Γεωργιάδη μην ανοίγετε τέτοιο θέμα για την αλλοίωση της χώρας. Έλεος! Κινδυνεύουν και πνίγονται άνθρωποι. Η Μεσόγειος γίνεται τάφος. Από τι αλλοιώνεται ή χώρα από ανθρώπους;”

Καλά όλ’αυτά, αλλά πολύ αργά ήρθαν τα δάκρυα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους πνιγμένους στη Μεσόγειο, γιατί όχι μόνο συνέβαινε το ίδιο επί ημερών της, αλλά κυρίως επειδή κι όσοι διασώζονταν ή κατάφερναν να φτάσουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονταν με στοίβαγμα σε κολαστήρια όπως η Μόρια, την οποία επίσης ξαφνικά θυμήθηκαν στην Κουμουνδούρου μετά την 7η Ιούλη.

Προσπερνώντας τον ανούσιο δικομματικό καβγά για το ποιος έπνιξε λιγότερους, σίγουρα η δήλωση του Αδώνιδος δεν μπορεί να αποδοθεί στην “ιδιαίτερη” ιδιοσυγκρασία του, ούτε αντανακλά προσωπικές απόψεις. Ακόμα και με άλλες, πιο προσεχτικές διατυπώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών για το ζήτημα, η αντιμεταναστευτική γραμμή της ΝΔ είναι μπετόν αρμέ, κι όσο περισσότερο αυξάνονται οι προσφυγικές ροές, με τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή να προιωνίζονται ακόμα μεγαλύτερη έκρηξή τους στο μέλλον, τόσο περισσότερο θα επενδύει στην καλλιέργεια της ξενοφοβίας και των φασιστικών στον πυρήνα τους ιδεολογημάτων περί φυλετικής καθαρότητας που απειλείται από δυστυχισμένους ανθρώπους.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: