Το αυτονόητο που έχει πάψει εδώ και καιρό να θεωρείται ως τέτοιο

Ελπίζουμε εκεί στη ΝΔ να παραδειγματιστείτε όχι μόνο από την συνύπαρξη με τον κύριο Τσιόδρα, αλλά και από τις προτάσεις του ΚΚΕ, που όπως φαίνεται για μία ακόμη φορά, αποτελούν τις μόνες ολοκληρωμένες για να μας βγάλουν άμεσα και αποτελεσματικά από τη δίνη της πανδημίας.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει επωμιστεί την καθημερινή ενημέρωση του κόσμου. Χρησιμοποιεί απλό και προσιτό λόγο και διακρίνεται για το προσηνές και ευπροσήγορο ύφος του.

Οι περισσότεροι έχουν εκφραστεί θετικά για την επιστημονική του κατάρτιση, για τη προσήλωση που δείχνει καθημερινά στις ευθύνες που έχει αναλάβει. Από την άλλη, έχει δεχθεί και έντονη κριτική, αναμενόμενη σε ένα βαθμό, από τη στιγμή που είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, και συγκεντρώνει στο πρόσωπό του λάθη, αβελτηρίες, καθυστερήσεις, καθώς και στρατηγικές επιλογές ή παραλείψεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Λάρισα, στον καταυλισμό των Ρομά όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού, ο κύριος Τσιόδρας έσπευσε άμεσα και ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. […] Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα. […] Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση».

Σημείωση πρώτη: «Αυτονόητα όσα είπε, γι’ αυτό και δεν χρειάζονται να επισημαίνονται», θα υποστηρίξουν αρκετοί, αλλά στη χώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει αναφέρει πως είμαστε «θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας», ενώ δημοσιογράφοι δηλώνουν να «μη μας πιάνει ο ανθρωπισμός μας, γιατί έτσι δεν θα πνιγεί κανείς και θα έρχονται όλοι οι μετανάστες εδώ», συμπεριφορές σαν κι αυτή θα πρέπει να επιχαίρονται.

Σημείωση δεύτερη: Η σημασία, μάλιστα, της δήλωσης του κύριου Τσιόδρα μεγαλώνει αν θυμηθεί κανείς τη δήλωση που είχε κάνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, τον Μάρτιο του 2018: «Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο – και δεν συμμαζεύεται – να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω, από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια, τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. […] Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς και άμα έχετε κάνα γνωστό να του το πείτε, αν με ψηφίζει, να μη με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μη με ψηφίσουν εμένα».

Σημείωση τρίτη: «56 νέα κρούσματα, αν βγάλουμε έξω τους 20 που είναι Ρομά, έχουμε 36 μόνο κρούσματα, άρα πάμε πολύ καλά», ανέφερε ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος, σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού λαϊκισμού, αποδεικνύοντας για τα καλά πως το αυτονόητο έχει πάψει εδώ και καιρό να θεωρείται ως τέτοιο.

Σημείωση τέταρτη: Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως «στις 2 Απριλίου 2020,  με ανοιχτή επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ζητούσε η Περιφέρεια από κοινού με την κυβέρνηση και τους Δήμους, να δράσουν άμεσα και συντεταγμένα για την λήψη μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού στις πολυάριθμες κοινότητες των Ρομά σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, με δεδομένες τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σ’ αυτούς τους οικισμούς».

Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε εκεί στη ΝΔ:

1. Να σταματήσετε στο μέλλον να επωάζετε και να αναπαράγετε μισαλλόδοξες απόψεις και ρατσιστικές συμπεριφορές.

2. Να παραδειγματιστείτε όχι μόνο από τη συνύπαρξη με τον κύριο Τσιόδρα, αλλά και από τις προτάσεις του ΚΚΕ, που όπως φαίνεται για μία ακόμη φορά, αποτελούν τις μόνες ολοκληρωμένες για να μας βγάλουν άμεσα και αποτελεσματικά από τη δίνη της πανδημίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: