Κόβει επ’ αόριστον η κυβέρνηση το επίδομα για πρόσφυγες και μετανάστες με πρόσχημα τον κορονοϊό

O υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μυταράκης αποφάσισε να κόψει το μικρό επίδομα που λάμβαναν πρόσφυγες και μετανάστες για την κάλυψη των στοιχειώδων αναγκών τους “μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ στις δομές”.

Ολοένα και πιο βάρβαρα μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών παίρνει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας καθαρά ως πρόσχημα την πανδημία. Αντί να πάρει εγκαίρως μέτρα για την υγιεινή και την προστασία όσων διαμένουν στις δομές, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μυταράκης αποφάσισε να κόψει το μικρό επίδομα που λάμβαναν πρόσφυγες και μετανάστες για την κάλυψη των στοιχειώδων αναγκών τους “μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ στις δομές”. Ωστόσο, παρότι στην απόφαση γίνεται λόγος για “σύντομο χρονικό διάστημα”, δε διευκρινίζεται πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και κυρίως, τι θα γίνει με τις ανάγκες των προσφύγων χωρίς αυτό το βοήθημα για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους στο ενδιάμεσο. Την ίδια στιγμή, το λοκντάουν  στις μετακινήσεις εκτός των δομών λόγω οριστικής απόφασης ασύλου θα ισχύσει ως 31 Μαΐου.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων, που είναι αμφίβολο ωστόσο αν μπορούν να ανταποκριθούν σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων στις δομές, όπως η λειτουργία χώρων πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στις δομές, η ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών και η δημιουργία χώρων αυτοπεριορισμού για την καραντίνα τυχόν κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από astraparis.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: