Καταδίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη χρυσαυγίτικη επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καλαμάτα

Για το νέο συμβάν φασιστικής βίας μεγάλη ευθύνη φέρουν κι όσοι αρνήθηκαν να πάρουν θέση κατά της δραστηριοποίησης των φασιστικών συνδυασμών στην πόλη.

Η ανοχή απέναντι στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας έφερε ένα ακόμα κρούσμα φασιστικής βίας, καθώς πρώην βουλευτής της συμμορίας και υποψήφιος για το δήμο επιτέθηκε σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό καταδίκασε άμεσα η Λαϊκή Συσπείρωση της πόλης, τονίζοντας τις ευθύνες όσων αρνήθηκαν στη διακομματική επιτροπή του δήμου να τοποθετηθούν στο ζήτημα της απαγόρευσης της προβολής των ναζί υποψηφίων σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα καλούν σε στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της ΛΑΣΥ, ως αποτελεσματικότερου τρόπου για να αναχαιτιστεί ο φασισμός σε επίπεδο τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της Ανταρσύα στο Μωριά από τον υπόδικο ναζιστή πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είχαμε προειδοποιήσει και με ανακοίνωσή μας μια μέρα πριν το γεγονός ότι το προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής, αλλά και το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Καλαμάτας του συγκεκριμένου θα δημιουργούσε και τέτοιου είδους ζητήματα…

Ευθύνες έχουν και όσοι δεν πήραν θέση στη διακομματική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, παρότι τους αναφέραμε και τα παραδείγματα των Δήμων Αθήνας, Πάτρας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν επέτρεψαν το στήσιμο περιπτέρων της Χρυσής Αυγής και άλλων υποψηφίων.

Η ψήφος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η πιο ισχυρή απάντηση στο φασισμό και στη Χρυσή Αυγή, τόσο στους δήμους και στις περιφέρειες όσο και στην Ευρωβουλή, όπου μπορεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή να βγει εκτός της τρίτης θέσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: