Κανένας νεκρός της πείνας απεργός!

Είδηση δεν ήταν η μαζική διαδήλωση για το δίκαιο αίτημα του Κουφοντίνα. Είδηση ήταν πως οι δυνάμεις καταστολής πήραν ρεπό και δεν ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο έργο “Νόμος και Τάξη”.

Ποια είναι η γραμμή της κυβέρνησης -που είναι η πολιτική ηγεσία των Πραιτωριανών της; Όποιος στηρίζει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, συμφωνεί πολιτικά μαζί του και είναι περίπου δυνάμει τρομοκράτης και ο ίδιος. Και αν το παίρναμε τοις μετρητοίς, θα λέγαμε πως τουλάχιστον 2.000 “τρομοκράτες” βρέθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν προς την Ομόνοια -αυτή τη φορά ήταν κλειστό το Μετρό και δεν είχαμε τη χτεσινή επέλαση των ΜΑΤ.

Η πραγματική είδηση, ωστόσο, δεν ήταν η μαζική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα που έκαναν δικηγόροι, μηχανικοί και διάφορες συλλογικότητες. Αλλά ότι ενώ η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση στην Πανεπιστημίου, ήταν η πρώτη κινητοποίηση αλληλεγγύης στο αίτημα του Κουφοντίνα που -παραδόξως- οι δυνάμεις καταστολής δεν έπνιξαν στα χημικά και την καταστολή.

Λίγες ώρες αργότερα, γινόταν γνωστό πως η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα σημείωσε σήμερα σοβαρή επιδείνωση και φαίνεται να κρέμεται από μια κλωστή. Παράλληλα στην ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας, γίνεται γνωστό πως το προσωπικό της ΜΕΘ προχωρά στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και ιατρο-φαρμακευτικών ενεργειών.

Ενημερώνουμε ότι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημ. Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα  στην ΜΕΘ, μετά  από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02-2021.

Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών  αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του  πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας  του ασθενούς  με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παραμένει προς διευκρίνιση τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πράξη -πχ η επαναφορά ενός ορού- και αν σέβεται όντως τα δικαιώματα του απεργού πείνας, καθώς φαίνεται πως μιλάμε για ενέργειες που γίνονται παρά τη θέληση του ίδιου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: