“Η πρώτη γραμμή του Μελιγαλά είναι όλοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα” – Η ακτινογραφία του τάγματος εφόδου της Νίκαιας

Στον εγκληματικό βίο και πολιτεία του τάγματος εφόδου της Νίκαιας και τη στενή διαπλοκή του με την ηγεσία της ΧΑ αναφέρθηκε ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης κλείνοντας σήμερα την αγόρευσή του στη δίκη των ναζί εγκληματιών.

Ολοκληρώθηκε σήμερα με το τρίτο μέρος η αγόρευση του συνηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος προχώρησε σε μια ανατομία της πλούσιας εγκληματικής δράσης του τάγματος εφόδου της Νικαίας, που πρωταγωνίστησε σε πληθώρα επιθέσεων, με τελικό αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα στοιχεία που παρέθεσε ο δικηγόρος, συνοδεύτηκαν από πληθώρα αποδεικτικού υλικού, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για το ποιόν του τάγματος, αλλά και την απόλυτα οργανική και ιεραρχικά υποταγμένη στη δομή της Χρυσής Αυγής σύσταση και λειτουργία του.

Η ομιλία του Θ. Καμπαγιάννη περιστράφηκε γύρω από τα “ανδραγαθήματα” των ναζί εγκληματιών πριν την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού το Σεπτέμβρη του 2013.

Κατ’αρχάς αναφέρθηκε στα “προπαγανδιστικά σόου”, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, που περιέλαβαν μεταξύ άλλων ντου σε πλοίο που μετέφερε για μεταγωγή τον αλλοδαπό βιαστή της Μυρτώς στην Πάρο.

 

“Το τάγμα στέλνει μήνυμα ότι ‘αφήστε τους δικαστές και τα δικαστήρια’. Κομμάτι της βίας της, θέλει να το κοινοποιεί. Η Νίκαια είναι η τοπική μπαλαντέρ και το αποδεικνύει η παρουσία της”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος των αλιεργατών.

Πανελλαδική δράση είχε η ομάδα της Νίκαιας, όπως αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτό:

Στην Κόρινθο, όπου διακρίνεται και το πρώην μέλος της ΧΑ “εγώ πάντα ΠΑΣΟΚ ήμουν βρε παιδιά” Μπούκουρας, ο πυρήνας συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το στρατόπεδο τον Αύγουστο του 2012.

Στην Πάρο στις 28/2 του 2013 η ομάδα συμμετείχε με τις παραλλαγές πόλης, ποδοπατώντας αντιφασιστική σημαία, την οποία μετά την αναμνηστική φωτογραφία φρόντισε να πάρει μαζί της στα γραφεία της Νίκαιας.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, τα φαιά “παληκάρια”, στη Σκάλα Λακωνίας πήγαν να “καθαρίσουν” την περιοχή από Ρομά και μετανάστες.

Τον ίδια μήνα, συμμετείχαν στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, με επικεφαλής Λαγό και Μίχο.

Στις εκδηλώσεις μίσους για του “πεσόντες” του Μελιγαλά στις 15 Σεπτέμβρη, τρεις μέρες πριν ο Ρουπακιάς τραβήξει το μαχαίρι, βρέθηκε και πάλι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

“Αυτή είναι η εγκληματική προϊστορία της ομάδας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα” ανέφερε ο δικηγόρος, ο οποίος μίλησε και για την εκπαίδευση του τάγματος, το οποίο δεν ήταν κάποια περιθωριακή γκρούπα στις παρυφές της ΧΑ, αλλά “τοπική πρότυπο, η τοπική μπαλαντέρ”, όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος:

“Η Ασφάλεια είναι σε εγκληματική επιφυλακή και καλείται το βράδυ της επίθεσης στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι ομάδα αποσυνάγωγη. Μια ομάδα που περιορίζεται. Είναι η τοπική πρότυπο, η τοπική μπαλαντέρ.

Τα μηνύματα στέλνονται σε συγκεκριμένα άτομα και είναι διαβαθμισμένα. Η Ασφάλεια διαθέτει ασυρμάτους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παντελώς αδιάφορο αυτό που λέει η υπεράσπιση ότι αγοράστηκαν από τα Jumbo.

Η Ασφάλεια περνά διαρκή εκπαίδευση. Σεμινάριο της ασφάλειας είναι το «ό,τι κινείται σφάζεται».

Εκτός από τα σεμινάρια εκγύμνασης, γίνεται στρατιωτική εκπαίδευση. Το γεγονός της στρατιωτικής εκπαίδευσης, δεν μας το λένε μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Ο Κορκοβίλης σε διάλογό του στο τηλέφωνο λέει «γίνονταν εκπαιδεύσεις σε στρατόπεδα .

Είδαμε βίντεο ανάβασης σε βουνά. Στη Σαλαμίνα γίνεται νυχτερινή διαβίωση. Στη Νέδα γίνεται ιδεολογική κατήχηση και βιοσωματική εκπαίδευση. Η υπεράσπιση δεν σας προσκόμισε έγγραφο που να δείχνει ότι ήταν ανοιχτή κατασκήνωση, όπως ισχυριζόταν.

Να γυρίσουμε στην αρχή του ισχυρισμού; ‘Η ασφάλεια είναι κάποια άτομα που κάθονται στο μπαλκόνι των γραφείων και αν δουν απειλή κλείνουν τις πόρτες και καλούν την αστυνομία’. Τότε τι χρειάζονται όλα αυτά;”.

Ιδιαίτερα καίριο ήταν το σημείο της αγόρευσης όπου αποδεικνύεται καθαρά το έωλο των ισχυρισμών των πρώην βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης, ότι η τοπική της Νίκαιας δρούσε επί της ουσία “αυτόνομα”. Ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος επιβράβευσε μέλη της τοπικής βάζοντάς τους έξω από το γραφείο του, τη στενή σχέση της με τους πρώην βουλευτές, το ρόλο εμπροσθοφυλακής που είχε σε εκδηλώσεις της ΧΑ:

“Η ηγεσία της ΧΑ, κάνει την επιλογή της όχι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες ασφάλειας. Τέτοιες υπάρχουν σε όλες τις τοπικές. Αλλά η Νίκαια για την ηγεσία είναι πρότυπο. Την αναβαθμίζει ο ίδιος ο αρχηγός της ΧΑ. Γι αυτό Πατέλης και Καζαντζόγλου διορίζονται στα κεντρικά στη Μεσογείων, γιατί εκτιμάται το έργο τους.

Ο Μιχαλολιάκος τους είχε έξω από το γραφείο του. Μπορούσε να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις τους. Εκτός της πόρτας ήμασταν υποδοχή στο γραφείο του Προέδρου» λέει ο Καζαντζόγλου. Ο Πατέλης και ο Καζαντζόλου στέκονταν έξω από το γραφείο του Μιχαλολιάκου. Ήταν τόσο έμπιστοι. Η ηγεσία τοποθετείται στην εκδήλωση των 2 χρόνων από τα εγκαίνια της Νίκαιας. Παρελαύνουν όλοι οι βουλευτές, επιδοκιμάζουν τη Νίκαια και τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες.

Προκύπτει ότι το 12-13 η ηγεσία της ΧΑ καμάρωνε για τις παραλλαγές πόλεως της Νίκαιας. Στο Μελιγαλά όλες οι τοπικές είναι πίσω από την Ασφάλεια της Νίκαιας. Η πρώτη γραμμή του Μελιγαλά είναι όλοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα”, σημείωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συμπυκνώνοντας σε μια φράση το χαρακτήρα και το ρόλο του διαβόητου τάγματος εφόδου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από reader.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: