«Η επιβολή του νόμου δε γίνεται με τριαντάφυλλα» – Mε γκλομπς και χημικά τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών στο Ηράκλειο (ΦΩΤΟ)

Όταν  αντιπροσωπεία τους προσπάθησε να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό και να συναντήσει τον υπουργό, οι αστυνομικές δυνάμεις επέβαλλαν με γκλομπς και χημικά το νόμο στους ασυμμόρφωτους αγρότες…

“Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», έχει πει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φροντίζει όλο και πιο συχνά να το επιβεβαιώνει.

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ δέχθηκαν οι αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι υποδέχθηκαν αγωνιστικά στην πόλη τους τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Όταν  αντιπροσωπεία τους προσπάθησε να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό και να συναντήσει τον υπουργό, οι αστυνομικές δυνάμεις επέβαλλαν με γκλομπς και χημικά το νόμο στους ασυμμόρφωτους αγρότες…

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», η προσωρινή διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, μαζί με αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ταξικών Συνδικάτων του Ν. Ηρακλείου και Φοιτητικών Συλλόγων είχαν καλέσει στην κινητοποίηση απαιτώντας αποζημίωση για τις μεγάλες καταστροφές από τον δάκο.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν προς το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο όπου γινόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού.

Στην προσπάθειά τους να μπει μια αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον υπουργό, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αστυνομική καταστολή και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης συμβολικά σκόρπισαν ένα τσουβάλι ελιές που ήταν χτυπημένες από τον δάκο.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: