Η ΕΛ.ΑΣ. “πατάσσει την εγκληματικότητα”, εκκενώνοντας το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στο Ψυρρή

Νέο ανδραγάθημα για την ΕΛ.ΑΣ. που εκκένωσε μια εστία Πολιτισμού που παρέμενε αναγκαστικά κλειστή εν μέσω πανδημίας, ενώ τα βαθιά της λαρύγγια αναπαράγουν προκλητικά fake news περί ηχορρύπανσης…

Η “επιστροφή στην κανονικότητα” δε θα μπορούσε να σφραγιστεί με πιο εμφατικό τρόπο, παρά με μια τέτοια είδηση, για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης ενός χώρου, που ήταν εγκατελειμμένος και απέκτησε ζωή τα τελευταία χρόνια, για να γίνει μια εστία πολιτισμού, με δεκάδες εκδηλώσεις και ένα σαφές, εναλλακτικό στίγμα.

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να παρακολουθεί σαν θεατής μαφιόζικες δολοφονίες, να της διαφεύγουν μέσα από τα χέρια κατάδικοι χρυσαυγίτες, λαθρέμποροι ναρκωτικών κτλ, σπάει όμως το “άβατο της ανομίας” και τώρα προσθέτει ένα ακόμα παράσημο ανδρείας στο ενεργητικό της, σπάζοντας το λουκέτο ενός χώρου που ήταν άδειος και στον οποίο δε βρέθηκε το παραμικρό -αλλιώς θα είχαν στήσει πάρτι με τα ευρήματα τα ΜΜΕ που αντιγράφουν αμάσητα τα ΔΤ της ΓΑΔΑ.

Τα βαθιά λαρύγγια της ΓΑΔΑ αναπαράγουν μάλιστα “πληροφορίες” ότι οι κάτοικοι έκαναν παράπονα για την ηχορρύπανση…! Μπορεί το Θέατρο να ήταν κατά κανόνα κλειστό μες στην πανδημία, μπορεί λίγα μέτρα πιο πέρα να γινόταν της κακομοίρας μες στην πανδημία από μπαράκια που λειτουργούσαν κανονικά -με περισσότερο κόσμο από ό,τι τώρα- και η αστυνομία να σφύριζε αδιάφορα, αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την αντικειμενική δημοσιογραφία, που αναπαράγει πρόθυμα ό,τι της πούνε.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ. “ανακατέλαβε” ένα κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, πριν το αναλάβει η κατάληψη κι η συνέλευση που το έτρεχε και όλοι αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς βλέποντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να φέρουν εις πέρας το έργο τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: