Η Χρυσή Αυγή να καταδικαστεί και στο δεύτερο βαθμό! Ουτε σπιθαμή γης στους φασίστες!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι αποτελεί διακύβευμα να παραμείνει η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και να μη μειωθούν οι ποινές.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, στη μεγαλειώδη λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο, λίγο πριν τις 12μμ ακούγαμε την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ότι “η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση”.

Αυτό ακριβώς ήταν η Χρυσή Αυγή για τον κόσμο του αγώνα. Αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο, αυτοί που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Αμπουζίντ Εμπάρακ και άλλους μετανάστες αλιεργάτες, αυτοί που στοχοποίησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αυτοί που έκαναν ρατσιστικά πογκρόμ, αυτοί που επετίθεντο σε πολιτικά στέκια και κοινωνικούς χώρους, αυτοί που ψήφιζαν κάθε διευκόλυνση για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτοί. Οι ναζί.

Στις 15 Ιουνίου έχει οριστεί η εναρκτήρια δικάσιμος του Εφετείου της Χρυσής Αυγής. 52 από τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους έχουν ασκήσει έφεση, σχετικά με τις υποθέσεις του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων Αλιεργατών καθώς και της διεύθυνσης/ένταξης στην εγκληματική οργάνωση. Μετά από αίτηση της Πολιτικής Αγωγής ο Εισαγγελέας Εφετών έχει ασκήσει αντίθετη έφεση για όσους επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες καθώς και για τους διευθυντές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτή ακόμα και αύξηση κάποιων ποινών. 100 δικηγόροι για τους Χρυσαυγίτες και 7 δικηγόροι στο πλευρό των θυμάτων των νεοναζί.

Η δίκη αυτή ξαναξεκινάει σε μια συνθήκη ανασυγκρότησης της άκρας δεξιάς, ενώ παράλληλα οι φασίστες προσπάθησαν να ξαναβγούν στον δρόμο, αρχικά στα αντι-εμβολιαστικά συλλαλητήρια και στη συνέχεια στους δρόμους με επιθέσεις σε μετανάστες (βλ. Μοναστηράκι,Κοκκινιά), αγωνιζόμενους/ες φοιτητές/τριες (ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Εύοσμος), με την πλήρη συγκάλυψη για ακόμη μια φορά της αστυνομίας και του πολιτικού κατεστημένου. Ταυτόχρονα, σε θεσμικό επίπεδο πληθαίνουν οι μικροί ακροδεξιοί κομματικοί σχηματισμοί (Κασιδιάρης, Λαγός, Μπογδάνος- Τζήμερος κλπ).

Εν μέσω ενός ισχυρού κύματος ακρίβειας και περαιτέρω φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, ο φασισμός βρίσκει έδαφος ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και ως γέννημα θρέμμα του συστήματος να επιρρίψει τις ευθύνες στον «άλλον», στον «διαφορετικό», ως υπαίτιο για την οικονομική κατάσταση, με σκ0πό να κρύψει τις πραγματικές αιτίες, τις αντιλαϊκές πολιτικές και την ταξική εκμετάλλευση που υφίσταται ο κόσμος της εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παράλληλα, έχει ενσωματώσει μέρος της ακροδεξιάς ρητορικής στην πολιτική της ατζέντα. Αυτό έχει αποτυπωθεί κυρίως στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό(βλ δολοφονικά pushbacks στο Αιγαίο) στο πλαίσιο των επιταγών της ΕΕ και της συμφωνίας με την Τουρκία, αλλά και με την στοχοποίηση μειονοτήτων μέσα από τις ‘’σκούπες’’ της ΕΛΑΣ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι αποτελεί διακύβευμα να παραμείνει η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και να μη μειωθούν οι ποινές. Αυτήν την φορά, έπειτα από ψήφισμα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία από την Πολιτική Αγωγή, καθώς και από συλλογικότητες και μαζικούς φορείς, η δίκη θα διεξάγεται αποκλειστικά στο Εφετείο.

Οφείλουμε να είμαστε ξανά δίπλα στην Μάγδα Φύσσα και τους μετανάστες-αλιεργάτες, δίπλα στους/στις δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, δίπλα στα θύματα των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, καθόλη τη διάρκεια της δίκης και να συνεχίσουμε ως αντιφασιστικό κίνημα την προσπάθεια απομόνωσης των φασιστών σε χώρους εργασίας, σχολεία, Σχολές, στις γειτονιές μας και παντού αγωνιζόμενοι/ες παράλληλα ενάντια στις αιτίες που γεννούν και θρέφουν το φασιστικό φαινόμενο

Γι’ αυτό πρέπει όλες και όλοι να είμαστε στο Εφετείο, στις 15/6 στις 9:00, ημέρα έναρξης του Εφετείου της Χρυσής Αυγής!

*Αντωνίου Παναγιώτης, δικηγόρος, μέλος της καμπάνιας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ-ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: