Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή

Είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Τα στελέχη τους έχουν διακριθεί σε μαφιόζικες επιχειρήσεις της νύχτας, προστασία σε μαγαζιά, εκβιασμούς και μπραβιλίκια. Μιλάνε για “κάθαρση ενάντια στη διαφθορά” την ίδια στιγμή που στελέχη τους έχουν εμπλακεί σε βιασμούς, παιδεραστίες, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, φακελάκια, πλαστογραφίες.

Την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές, κάνουμε μια αναδρομή, θυμόμαστε και μαυρίζουμε τη Χρυσή Αυγή. Για δέκα λόγους:

1) Είναι ναζιστές. Ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του το 2012 χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή “σπορά των νικημένων του 1945”. Ο Παππάς “διαπαιδαγωγεί” τα παιδιά του να κάνουν “Χάιλ Χίτλερ”. Ο Κασιδιάρης κράταγε με καμάρι το 2012 τη σημαία του Τρίτου Ράιχ, την ίδια ακριβώς σημαία που κατέβασαν ο Γλέζος και ο Σάντας το 1941 από την Ακρόπολη. Η προσπάθειά τους να μεταμφιεστούν σε “έλληνες εθνικιστές” έχει να κάνει αποκλειστικά με το κέρδισμα ψήφων.

2) Είναι δολοφόνοι μαχαιροβγάλτες. Στελέχη – και μάλιστα έμμισθα – της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, ανάμεσά τους ο Ρουπακιάς. Πυρηνάρχες σαν τον Πανταζή ήταν αυτοί που έστησαν τις απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες. Μέλη τους ήταν οι φυσικοί αυτουργοί σε εκατοντάδες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, ακόμα και σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών: για πολλές από τις επιθέσεις αυτές υπάρχουν πλέον καταδικαστικές αποφάσεις. Τις επιθέσεις τις ενέκριναν και τις καθοδήγησαν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος, που τώρα υποδύονται τους “ανυποψίαστους”.

3) Είναι ρατσιστές. Πιστεύουν ότι οι αλλοδαποί είναι “υπάνθρωποι”, το ίδιο δηλαδή που πιστεύουν οι ομοϊδεάτες τους στη Γερμανία, μόνο που εκεί οι “υπάνθρωποι” είναι οι Έλληνες σαν τον Θοδωρή Βουλγαρίδη που δολοφονήθηκε από “συναγωνιστές” της Χρυσής Αυγής. Είναι οι δράστες του πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011, με θύματαδεκάδες ανυποψίαστους περαστικούς μετανάστες. Είναι οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν. Αρνούνται τα ίδια δικαιώματα στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας, όπως το έκαναν πρόσφατα στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούμπο (αν και πήραν την τάπα που τους άξιζε…). Υποστηρίζουν τις πιο ακραίες μισογυνικές απόψεις υποβιβάζοντας τις γυναίκες στον “βιολογικό τους ρόλο”. Η αρρωστημένη ρατσιστική ιδεολογία τους απειλεί συνανθρώπους μας με αναπηρία, τους οποίους στελέχη της Χρυσής Αυγής απειλούν με την εφαρμογή της ευγονικής.

4) Είναι τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν υποστηρίξει ποτέ κανέναν εργάτη που διεκδικεί το δίκιο του, αντίθετα στήριξαν τα αφεντικά σε μάχες οπως η Χαλυβουργία και οι Σκουριές. Φτιάξανε κίτρινο, φιλο-εργοδοτικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να σπάσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα μεροκάματα, και γι’ αυτό χτύπησαν εργάτες συνδικαλιστές. Συναντιούνται διαρκώς με εφοπλιστές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Λαγός, που κατέθετε πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή για τα συμφέροντά τους.

5) Είναι παράρτημα της “δεξιάς πολυκατοικίας”. Τα παραμύθια ότι η Χρυσή Αυγή είναι “εναντίον όλων” κατέρρευσαν όταν ο Φύρερ υποκλινόταν στη Μπακογιάννη. Για χρόνια η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Μόλις μυρίστηκαν ψωμί στον Καρατζαφέρη, οι Χρυσαυγίτες έτρεξαν να τρυπώσουν στο ΛΑΟΣ, με τον Παναγιώταρο να φιγουράρει στις λίστες του το 2002. Και βέβαια, όταν πλέον μπήκαν μόνοι τους στη Βουλή, ο Μπαλτάκος έδινε γραμμή στους χρυσαυγίτες βουλευτές για το πώς να ψηφίσουν, κατευθείαν μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, το γραφείο δηλαδή του Σαμαρά. Ακόμα και σήμερα, η Χρυσή Αυγή κυκλοφορεί αγκαζέ με τα στελεχη της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία ανοίγει τις λίστες της, όπως σ’ αυτές τις εκλογές στη Μεσσηνία.

6) Είναι παρακρατικοί. Ο ίδιος ο Γερμενής δήλωσε, λίγο πριν παραδοθεί στη ΓΑΔΑ τον Σεπτέμβρη του 2013, ότι χρειάστηκε να ξηλωθεί η μισή ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ για να τους συλλάβουν. Οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων των περιοχών που λυμαίνονταν, όπως ο Αγιος Παντελεήμονας και η Νίκαια, ήταν συνεταίροι τους. Τα ΜΑΤ ψηφίζουν Χρυσή Αυγή με ποσοστά 50%. Ο αρμόδιος για τις παρακολουθήσεις διοικητής της ΕΥΠ ήταν συνεργάτης τους. Στελέχη τους συμμετείχαν στο πλιάτσικο στα εμπόλεμα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90, κάτω από την προστασία του ελληνικού κράτους, παίρνοντας μέρος στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

7) Είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Τα στελέχη τους έχουν διακριθεί σε μαφιόζικες επιχειρήσεις της νύχτας, προστασία σε μαγαζιά, εκβιασμούς και μπραβιλίκια. Μιλάνε για “κάθαρση ενάντια στη διαφθορά” την ίδια στιγμή που στελέχη τους έχουν εμπλακεί σε βιασμούςπαιδεραστίεςναρκωτικάλαθρεμπόριοφακελάκιαπλαστογραφίες.

8) Είναι λαμόγια. Λέγανε ότι θα μπουν στη Βουλή και θα συγκρουστούν με το σύστημα. Αλλά αποδείχτηκε ότι τα ηγετικά στελέχη τους είχαν off-shore και μισθούς golden-boysΑκόμα και οι δικοί τους άνθρωποι, όπως ο Λαγός, αποκαλύπτουνότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές διόρισαν τις οικογένειές τους, πήραν βουλευτικά δάνεια και αυτοκίνητα, την ίδια ωρα που έδιναν ένα ελάχιστο “χαρτζηλίκι” από τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις τους για προπαγανδιστικά σώου και δήθεν “συσσίτια για Έλληνες”.

9) Είναι μισάνθρωποι. Πανηγύρισαν το θάνατο ενός 15χρονου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από χέρι αστυνομικού το 2008. Χλεύασαν τον Παύλο Φύσσα και την οικογένεια του, ακόμα και μέσα στο δικαστήριο. Εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τη δολοφονία του μέλους τους Μανώλη Καπελώνη, παρά τη θέληση της οικογένειάς του που τους κατήγγειλε για καπηλεία, προσβολή νεκρού και “νεκροφιλικές φιέστες”.

10) Είναι τελικά μια οικογενειακή επιχείρηση. Ο Μιχαλολιάκος είναι ένας κηφήνας που μένει στην Πεύκη, έχει ακίνητα (ξενοδοχεία, κλπ) και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Έχει διορίσει όλη του την οικογένεια σε θέσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, με πρώτη τη γυναίκα του. Η ιδέα ότι η Χρυσή Αυγή θα χτυπήσει την “οικογενειοκρατία” – όπως λένε τα στελέχη της – είναι για γέλια.

Familia

jailgoldendawn

*Το σκίτσο εξωφύλλου είναι του Πάνου Ζάχαρη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: