“Γιατί είμαι αύρα αριστερή…” – Η αριστερή αύρα του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε παγανιά στο κέντρο της Αθήνας

Νιώσε κι εσύ την αριστερή “αύρα” του Σύριζα, μπορείς…

“Ήρθε η ώρα της Αριστεράς” έλεγαν κάποτε οι Συριζαίοι στην αντιπολίτευση, χωρίς να μας πουν ότι μαζί της θα ερχόταν κι η ώρα η δική μας. Σε κάθε περίπτωση, το σύνθημα επικαιροποιείται και μετατρέπεται σε “Ήρθε η “Αύρα” της Αριστεράς”. Κι όχι δεν αναφερόμαστε στη γνωστή μάρκα νερού (ούτε γουλιά), αλλά στο όχημα της πυροσβεστικής που “δανείστηκε” η ΕΛΑΣ για να εκτοξεύσει νερό με πίεση στο Πολυτεχνείο.

Το μόνο που έλειπε ήταν η κατάλληλη μουσική υπόκρουση:

Γιατί είμαι αύρα που περνά
μέσα στης πόλης τα στενά
και κάνει τα κλειστά παράθυρα να τρίζουν

Εν προκειμένω τα κλειστά παραθυρα στην Πατησίων και τα γύρω στενά, μπορεί να θυμήθηκαν πριν από 45 χρονια που έτριζαν από τις ερπύστριες των τανκς. Εδώ έχουμε όμως να κάνουμε με μια κυβέρνηση δημοκρατική, αριστερή, που εχει ευαισθησίες κι αποφεύγει την άμεση σωματική βία (λέμε τώρα) απωθώντας τους ανεπιθύμητους με την “αύρα” της. Μια πραγματική αλλαγή ήθους και ύφους που δε μας μένει παρά να χειροκροτήσουμε ως νίκη του κινήματος. Μιας νίκης που μας πάει λίγες μόνο δεκαετίες πίσω.

Οι Συριζαίοι θέτοντας τον πήχυ της κατρακύλας ολοένα και χαμηλότερα, κατόρθωσαν σήμερα να περάσουν σε ένα νέο επίπεδο ξεφτίλας, καθώς θα μπορούν να λένε πια ότι δεν τους φτύνει ο κόσμος, αλλά βρέχει σταγόνες από την “αύρα”.

Πέρα από τη φαιδρή πλευρά του πράγματος, υπάρχει και η ουσιαστική. Η πιθανότητα δηλαδή η χρήση της “Αύρας” να μην εντάσσεται στα ειδικά εφέ εμπλουτισμού του ετήσιου σόου της ΕΛ.ΑΣ με τους κουκουλοφόρους στην Πατησίων, αλλά να πρόκειται για πρόβα τζενεράλε αξιοποίησής της ως “εναλλακτικού” μέσου καταστολής σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

Τη δροσιά του να ‘χουμε…

 

Η τουλάχιστον προεπαναστατική ατμόσφαιρα επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο κι από ένα άλλο στοιχείο: Όσοι μένετε στο κέντρο της Αθήνας μπορεί μέχρι αυτή την ώρα να ακούτε συχνά-πυκνά τη γλυκιά μελωδία των ελικοπτέρων να κάνει πιο όμορφο το Σαββατόβραδό σας. Όσοι πάλι περάσατε σήμερα από το κέντρο από το μεσημέρι ιδιαίτερα και μετά ή συμμετείχατε στην πορεία για το Πολυτεχνείο, θα είχατε την ευκαιρία να νιώσετε ασφαλέστεροι από την αριστερή θαλπωρή της κυβέρνησής μας που τα πανθ’ ορά.

Όχι μόνο μέσω των 5.000 αστυνομικών, αλλά και από αέρος, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ελικοπτέρων και των drones, που απογειώνουν το ριζοσπαστισμό και ανοίγουν το δρόμο για ρηξικέλευθες αλλαγές. H έφοδος προς τον ουρανό είναι προ των πυλών ή αλλιώς “απογειωνόμαστε”, όπως είχε πει το μακρινό 2013 ο Αντώνης Σαμαράς.

Τώρα βέβαια αν πει κανείς ότι επί Σαμαροβενιζέλων ούτε τόσοι δρόμοι έκλειναν, κάποιοι όπως η Ηρώδου του Αττικού με κλούβες από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, ούτε τόσοι μπάτσοι βρισκόταν επί ποδός, και κυρίως ούτε οι ουρανοί πάνω από την Αθήνα θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη, είναι σίγουρα κακεντρεχείς και θέλει να έρθει ο Κούλης.

Ο οποίος όμως αν τελικά καταφέρει να βγει πρωθυπουργός, μπορεί να κάνει τη ρελάνς, καλώντας τον εξωγήινο από τον Υμηττό να εποπτεύσει με ΑΤΙΑ την πρώτη πορεία του Πολυτεχνείου επί διακυβέρνησής του. Για όλα τα υπόλοιπα, έχει ήδη φροντίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: