Γιατί έχει μακεδονικές πινακίδες vol. II – Μαθητές στη Θεσσαλονίκη ξήλωσαν πινακίδες ΠΓΔΜ από αυτοκίνητο

Τίποτε δεν εγγυάται ότι οι βανδαλισμοί του σήμερα δεν προμηνύουν τους προπηλακισμούς του αύριο. 

Πριν από λίγους μήνες είχε έρθει στο φως μια διαδικτυακή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία Σλαβομακεδόνας σε επίσκεψη στην Αθήνα δέχτηκε βανδαλισμό στο όχημά του από βουλευτή της ΧΑ, που αφαίρεσε την ένδειξη ΜΚ από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του με αιχμηρό αντικείμενο. Η καταγγελία δεν είχε συνέχεια κι ως εκ τούτου η αξιοπιστία της ελέγχεται. Ένα νέο περιστατικό, που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες και ρεπορτάζ έρχεται να αποδείξει πως το γνωστό σκετσάκι των ΑΜΑΝ ζει πραγματικά και εμψυχώνει γενιές νέων μακεδονομάχων.

Πρωταγωνιστές ομάδα μαθητών που συμμετείχαν σε εθνικιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διασφάλισαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας πετώντας αβγά κι αφαιρώντας τις πινακίδες από όχημα σταθμευμένο σε ιδιωτικό πάρκινγκ της πόλης στην οδό Βενιζέλου. Εντύπωση προκαλεί και η στάση των υπεύθυνων του πάρκινγκ, που όχι μόνο δεν εμπόδισαν το βανδαλισμό, αλλά απλώς παρέλαβαν (;) τις πινακίδες, ενημερώνοντας σε αγγλικά Τσίπρα (come from the cashier) τον ιδιοκτήτη να περάσει από το ταμείο για να πάρει τις πινακίδες του.

Όλ’αυτά λίγες μέρες αφότου ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από ελληνόψυχους επειδή Σλαβομακεδόνες μάγειρες παρουσίασαν σε έκθεση γαστρονομίας στο Βερολίνο, όπου παρουσίαζαν το μουσακά ως παραδοσιακό τους πιάτο, ενώ όπως καταλαβαίνουμε και μόνο από την ομηρική ετυμολογία της λέξης, επρόκειτο για έδεσμα των Ολύμπιων θεών τουλάχιστον.

 

Θα μπορούσαν να είναι απλώς αστεία όλ’αυτά, αν δεν ήταν βαθιά ανησυχητικά για το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας που διαποτίζει μια όχι ευκαταφρόνητη μερίδα συμπολιτών μας, και δη νέων ανθρώπων. Εξάλλου, τίποτε δεν εγγυάται ότι οι βανδαλισμοί του σήμερα δεν προμηνύουν τους προπηλακισμούς του αύριο.

Με πληροφορίες από voria.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: