Για “κύματα λάθρο” κάνει λόγο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο iefimerida

Η Σοφία Γιαννακά σπάει λεβέντικα το φράγμα της πολιτικής ορθότητας, γράφοντας για “λάθρο” και ισλαμιστές μουσάτους με iphone.

Ολοένα και περισσότερο θυμίζουν “Μακελειό” και “Ελεύθερη Ώρα” “σοβαρά” αστικά ΜΜΕ, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και τις έντυπες και διαδικτυακές εφημερίδες. Ενώ το Mega “ανακάλυπτε” ότι μετανάστες υποβάλλουν τα παιδιά τους σε μαρτύρια για να κλάψουν μπροστά στις κάμερες και ο Πρετεντέρης στη στήλη του μιλούσε για κλωτσιές, μπουνιές και όπλα αν χρειαστεί στους μετανάστες, στο iefimerida φαίνεται ότι έχουν αναλάβει να ρίξουν και τα τελευταία ταμπού του τι μπορεί να ακούγεται και να γράφεται στο δημόσιο λόγο.

Το “ταμπού” αυτό αφορά τη χρήση της συντομογραφίας “λάθρο”, που ως τώρα, σε αντίθεση με τον όρο “λαθρομετανάστης” που χωρίς ενοχές πλέον εκφέρεται από πολλούς λειτουργούς της αντικειμενικής ενημέρωσης, παρέμενε προνόμιο ακροδεξιών με άβαταρ Λεονάιντας στα σόσιαλ. Όχι πια, γιατί αρκετά με τον ανθρωπισμό και το κομιλφό. Τα τείχη της πολιτικής ορθότητας έριξε η αρθρογράφος και διευθύντρια του iefimerida Σοφία Γιαννακά, που είχε διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ως το 2012.

Σε ένα κείμενο – παιάνα για την πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, η αρθρογράφος μίλησε για “νέα κύματα των λάθρο” με την κυβέρνησει “να πετυχαίνει” μεταξύ άλλων “να κερδίσει το δημόσιο αίσθημα με την αποτροπή της “εισβολής” λάθρο από χώρες εκτός Συρίας”, ενώ σε άλλο σημείο, αναπαράγει το γνωστό ρατσιστικό στερεότυπο για “ρίγη τρόμου που σκορπούν πλέον στην Ευρώπη οι νεαροί με τα ισλαμικά μούσια και τα iphones στο χέρι.” Αμέσως παρακάτω κάνει λόγο για “εθνικό αμυντικό πόλεμο”(!) υπερθεματίζοντας ακόμα και σε αυτό το ήδη σε εθνικιστική παράκρουση ευρισκόμενο πολεμόχαρο κλίμα των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Ευτυχώς όμως, ο πρωθυπουργός μας εκτός από τις αναρίθμητες αρετές του, “Δεν έπεσε στην παγίδα κάποιων οπαδών της ΝΔ που ούρλιαζαν στα σόσιαλ μίντια ζητώντας απελάσεις «λαθροπιθήκων». ” Είπαμε να τους λέμε λάθρο, αλλά και το “πίθηκος” από δίπλα πάει πάρα πολύ για μια προοδευτική πένα με θητεία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και συνεχίζει ακάθεκτη: “Σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι διάφοροι παρακινούσαν να φορέσουμε τις ασπίδες του Λεωνίδα και να πλέξουμε τη φανέλα του στρατιώτη στον Έβρο. Στο κίνημα της υπερβολής (αχ Ελλάδα!) ο Μητσοτάκης απάντησε με τη γνωστή μετριοπάθεια, κερδίζοντας ξανά πόντους σε ένα κεντρώο κοινό που δεν τσιμπάει με την πατριδοκαπηλία.” Τα περί “λάθρο”, “ισλαμικών μουσιών” και “πολέμου” δεν είναι πατριδοκαπηλία, είναι κάτι σαν το “Imagine” του Λένον προφανώς.

Μετά από όλα αυτά, αν κάποιος τολμούσε να χαρακτηρίσει χρυσαυγίτικα τα όσα γράφει η κυρία Γιαννακά, δε θα μας έκανε εντύπωση να βγει – κλαίγοντας ή μη – να μας ορκιστεί “μα εγώ πάντα ΠΑΣΟΚ ήμουν βρε παιδιά”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: