«Φωτιές – πλημμύρες και καταστροφές, η προστασία του λαού δεν παίρνει αναβολές» – Μήνυμα οργής και διεκδίκησης από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι σαφές: «Όλοι οι πληγέντες είμαστε μια γροθιά. Διεκδικούμε να μείνουμε στον τόπο μας»

Εκκωφαντικό μήνυμα οργής και διεκδίκησης σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τους χιλιάδες πληγέντες που διαδήλωσαν απαιτώντας το αυτονόητο, μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Το μήνυμα από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι σαφές: «Όλοι οι πληγέντες είμαστε μια γροθιά. Διεκδικούμε να μείνουμε  στον τόπο μας».

Πληγέντες από φυσικές καταστροφές από μια σειρά περιοχές της χώρας (Εύβοια, Αττική, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη) έδωσαν το «παρών» καθώς η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν, είτε από πυρκαγιές αρχικά, είτε από πλημμύρες στη συνέχεια, παραμένει τραγική με τα προβλήματα να ξεχειλίζουν και να καθιστούν δύσκολη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας της ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας τους από τον κρατικό μηχανισμό που στη λογική «κόστους – οφέλους» αφήνει απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαστε εδώ παρόντες, για να εκφράσουμε όχι απλά την αλληλεγγύη μας, αλλά κυρίως να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, για αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές που υπέστησαν όλοι οι πληγέντες σε όλη την Ελλάδα, για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Με πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. «Μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός, να ζήσουμε στον τόπο μας αξιοπρεπώς», «Σε κάθε βροχή η ίδια ιστορία, η υγεία του λαού δεν είναι λοταρία», «Φωτιές – πλημμύρες και καταστροφές, η προστασία του λαού δεν παίρνει αναβολές» και «Μέτρα προστασίας και αντιπλημμυρικά, στέγαση, εισόδημα, για όλους μας δουλειά», τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πληγέντες, οπλισμένοι με θάρρος και παίρνοντας δύναμη από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από σωματεία και φορείς, υποσχέθηκαν τη συνέχιση του αγώνα, απαιτώντας το αυτονόητο: Μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, στα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μετέβη στη Βουλή, ώστε να παραδώσει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στα κόμματα. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση μόνο με το ΚΚΕ, το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του. Τα υπόλοιπα κόμματα απουσίαζαν, παρότι είχαν ενημερωθεί.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συντονισμένοι, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας τόνισε μετά τη συνάντηση ο Μπάμπης Τσιβίκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοια.

Δείτε περισσότερα και αναλυτικά στο πόρταλ 902.gr πατώντας εδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: