Φασίστες λέρωσαν τείχους σχολείου στην Κόνιτσα με συνθήματα κατά του Πολυτεχνείου

Είναι τα ίδια κοινωνικά αποβράσματα που δεν δίστασαν να χτυπήσουν με ρόπαλα και αλυσίδες 12χρονα προσφυγόπουλα που έπαιζαν μπάσκετ σε γήπεδο της Κόνιτσας, στέλνοντάς τα στο νοσοκομείο μόλις πριν λίγους μήνες.

Δεν είναι κρυφό ότι το Πολυτεχνείο προκαλεί έντονη αλλεργία σε κάθε είδους φασιστοειδές εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες πια. Οι γνωστές θεωρίες για τους “ανύπαρκτους” νεκρούς του Πολυτεχνείου είναι φυσικά οι αγαπημένες τους, και δεν αποτελεί έκπληξη ότι σε αυτό το θέμα εστίασαν την “εκστρατεία” προπαγάνδας τους οι φασίστες στην Κόνιτσα, που βρώμισαν τους τείχους του λυκείου με συνθήματα αντίστοιχου ύφους και ήθους. Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ, για την ίδια ομάδα που επιτέθηκε πριν από λίγο διάστημα με ρόπαλα σε ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση, με τίτλο “Οι θρασύδειλοι φασίστες δεν μπορούν να λερώσουν το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου”, αναφέρει:

«Το πρωί της 15ης Νοέμβρη οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου της Κόνιτσας αντίκρισαν ένα σχολείο “λερωμένο” με εμετικά – αντικομμουνιστικά συνθήματα όπως “Κάτι ακούγεται για νεκρούς στο Πολυτεχνείο”, “1974-2019 45 χρόνια μέσα στο ψέμα” που έγραψαν μέσα στη νύχτα σαν αρουραίοι θρασύδειλα φασιστοειδή, καθόλου τυχαία δυο μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Είναι τα ίδια κοινωνικά αποβράσματα που δεν δίστασαν να χτυπήσουν με ρόπαλα και αλυσίδες 12χρονα προσφυγόπουλα που έπαιζαν μπάσκετ σε γήπεδο της Κόνιτσας, στέλνοντάς τα στο νοσοκομείο μόλις πριν λίγους μήνες! Τα “σκουπίδια” αυτά συκοφαντούν τους ηρωικούς αγώνες εκείνης της περιόδου ακριβώς επειδή στις πύλες του Πολυτεχνείου δέσποζαν τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”. Αυτά τα συνθήματα είναι που ενοχλούν τους φασίστες, τα τσιράκια του συστήματος γιατί κάθε χρόνο γίνονται πιο επίκαιρα, από τη στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων.

Καμία ανοχή σε αυτούς που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε όποιον αγωνίζεται για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού μας! Οι καθηγητές μέσα από τις ενώσεις τους, οι ενώσεις γονέων και η μαθητική κοινότητα μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας για τα προσφυγόπουλα και για κάθε έναν που βρίσκεται στο στόχαστρο των φασιστών! Όλοι μαζί είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία, τη δημιουργία επαρκών τμημάτων ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα, με καθηγητές, μεταφραστές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό που μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών! Να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους. Να κλείσουν όλα τα hot spots!

Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και το θράσος των ναζί φουντώνουν από την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ την οποία εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες σε απαράδεκτα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες διαμονής στη χώρα μας, καθώς και από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας έτσι νέες προσφυγικές ροές.

Η στρατιωτική δικτατορία, την οποία υμνούν οι φασίστες, ήταν ένα διεφθαρμένο καθεστώς που έμεινε στην ιστορία για τη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων που βίωσαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή και εξυπηρέτησε μέχρι “κεραίας” τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Η χούντα ήταν μια άλλη μορφή άσκησης της εξουσίας του κεφαλαίου που επιλέχθηκε εκείνη την περίοδο προκειμένου να εξυπηρετηθούν με καλύτερους όρους τα επιχειρηματικά συμφέροντα των καπιταλιστών. Ήταν η ωμή, αποκρουστική όψη του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που και σήμερα γεννά μόνο φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Καλούμε τους μαθητές να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού. Άμεσα να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις σε 15μελή και 5μελή, να γίνει αντικείμενο συζήτησης στα σχολεία η καταδίκη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννάει, να οργανωθεί η αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα – θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή στο σύστημα που γεννά φασισμό, πολέμους και προσφυγιά! Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό.

Αυτός ο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ο τρόπος για να στείλουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους φασίστες!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: