Ερώτηση του ΚΚΕ κατά των προστίμων σε μουσικούς του δρόμου

Αφορμή η πρόσφατη επιβολή υψηλού προστίμου σε μουσικό του δρόμου στα Χανιά.

Επί ημερών Σύριζα δεν κινδυνεύουν μόνο οι καστανάδες και οι γιαγιάδες με τα τερλίκια (που τελικά δικαιώθηκε μετά τον τεράστιο θόρυβο που προκλήθηκε), αλλά και οι μουσικοί του δρόμου, που συχνά αντιμετωπίζονται από ελεγκτικές και αστυνομικές αρχές ωσάν να είχαν στήσει συναυλία σε υπαίθριο χώρο. Στο σημαντικό αυτό κοινωνικό ζήτημα, αφού οι μουσικοί του δρόμου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της εικόνας των μεγάλων πόλεων, παρενέβησαν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και Προ.Πο οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας μας διάφοροι ελεγκτικοί και αστυνομικοί μηχανισμοί (Αστυνομία, Λιμενικό και Δημοτική Αστυνομία) απομακρύνουν συστηματικά μουσικούς που ασκούν την τέχνη τους σε δημόσιους χώρους. Τελευταίο περιστατικό η επιβολή υψηλού προστίμου από λιμενικές αρχές σε μουσικό στα Χανιά με επίκληση της πρώτης παραγράφου του άρθρου 39 του νόμου 4497/17 για το υπαίθριο εμπόριο. Θεωρούμε εντελώς λανθασμένη την ερμηνεία που εξισώνει μια υπαίθρια οργανωμένη καλλιτεχνική εκδήλωση, μουσική παράσταση ή συναυλία που έχει εμπορικό σκοπό και εισιτήριο, με την παρουσία μουσικών σε υπαίθριους χώρους που παίζουν μουσική για τους περαστικούς, οι οποίοι προαιρετικά μπορεί να αφήσουν κάποια οικονομική ενίσχυση ή και καθόλου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν θα φροντίσει η κυβέρνηση για την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα εμποδίζει τον υπερβάλλοντα ζήλο των κάθε είδους αρχών ελέγχου και αστυνόμευσης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: