Ελεύθερος σαν πουλάκι ο Αριστείδης Φλώρος – Έξω με το νέο Π.Κ του ΣΥΡΙΖΑ ο καταχραστής της Energa

Ποιος ξέρει, μπορεί πια με την εμπειρία του να συμβάλλει και στην αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, από τους πρωτεργάτες της υπόθεσης ENERGA – HELLAS POWER, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να γίνει το ίδιο πέρσι. Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα της φυλακής είχε πέσει βαρύ στο άριστο Φλώρο, που καταδικάστηκε σε 21 χρόνια, με αποτέλεσμα να του διαγνωστεί αναπηρία άνω του 67% και να αποφυλακιστεί προσωρινά, μέχρι να επιστρέψει λόγω της κατακραυγής της άσπλαχνης κοινής γνώμης.

Χάρη όμως στο νέο Ποινικό Κώδικα, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, τις οποίες σημειωτέον γνώριζε πως θα χάσει, ο Φλώρος θα ξαναδεί το φως της μέρας από το σπίτι του, αφού καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών δημοσίου, και τα οικονομικά εγκλήματα δεν τιμωρούνται με πάνω από 15 χρόνια κάθειρξη. Δεδομένου ότι έχει ήδη εκτίσει 6 χρόνια και του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, ο πρώην επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και καταβολή 50.000 εγγύησης, που είναι φυσικά στραγάλια για έναν επιτυχημένο παράγοντα του ιδιωτικού τομέα.

Ο νόμος περί καταχραστών δημοσίου καταργήθηκε μετά την πολύκροτη υπόθεση καταδίκης της καθαρίστριας με το παραποιημένο ενδεικτικό δημοτικού, αλλά αντί να υπάρξει εξορθολογισμός σε ό,τι αφορά εν γένει τα οικονομικά αδικήματα, απλά δόθηκε η δυνατότητα στο Φλώρο να κυκλοφορήσει ξανά ελεύθερος κι ίσως να γράψει κάποια δακρύβρεχτη ιστορία για το πόσο τον κακομεταχειρίστηκε η ελληνική Σοβιετία. Ποιος ξέρει, μπορεί πια με την εμπειρία του να συμβάλλει και στην αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παρουσιάζοντάς την ως ετοιμόρροπη, για να προωθηθεί παραπέρα η ιδιωτικοποίησή της και η αύξηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μιντιακοί του στρατιώτες, κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πουν ότι δε φταίει ο Π.Κ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η – πράγματι ενδιαφέρουσα – “σύμπτωση” του διορισμού ενός παλιού υπαλλήλου του Φλώρου στη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Άλλοι πιάνονται από το γεγονός πως η εισήγηση του “καλού” εισαγγελέα ήταν αρνητικοί, υπονοώντας προφανώς ότι οι “δεξιοί” δικαστές έκαναν τη ζημιά, κι ότι ο Φλώρος έχει κι άλλες υποθέσεις να εκκρεμούν εναντίον του, άρα απλώς ο Π.Κ “δεν εφαρμόστηκε σωστά”. Γιατί όπως λέει κι Χριστόφορος Ζαραλίκος, πού να πάει το απονήρευτο αριστερό μυαλό των Συριζαίων ότι θα μπορούσε να γίνει και κακή χρήση των νέων διατάξεων:

Αν μη τι άλλο η υπόθεση δικαιώνει κι όσους από την αρχή είχαν επισημάνει τα προβλήματα του νέου Π.Κ, τότε με έμφαση σε πιθανή επιεική ποινική μεταχείριση της ηγεσίας της ΧΑ σε ό,τι αφορά τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για να δεχτούν από μερίδα “προοδευτικών” ειδημόνων κατηγορίες ως “φυλακολάγνοι” που δεν αντιλαμβάνονται τον ευεργετικό χαρακτήρα των αλλαγών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: