Εισαγγελική παρέμβαση για το “Βυζαντινόν” του Βελόπουλου κατά του κορονοϊού

Η παρέμβαση του κ. Πλιώτα, ήρθε μετά από αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, η οποία διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η διαβόητα πια διαφήμιση της κρέμας “Βυζαντινόν”, που πριν μερικές μέρες εμφάνιζε στις εκπομπές τηλεπωλήσεών του ο Κυριάκος Βελόπουλος, με παραπλανητικές υποσχέσεις για προστασία από τον κορονοϊό και την πνευμονία. Η παρέμβαση του κ. Πλιώτα, ήρθε μετά από αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, η οποία διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη συγκεκριμένη αναφορά, ο ΦΣΑ κατακεραυνώνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για την επικίνδυνη κερδοσκοπική στάση του σε βάρος της δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ′ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία».

Ας ελπίσουμε ότι η παρέμβαση αυτή της δικαιοσύνης θα οδηγήσει στην αρμόζουσα τιμωρία και θα βάλει κάποιο χαλινάρι στο Βελόπουλο και τους όμοιούς του. Από την άλλη, εξίσου αναγκαία, αν όχι περισσότερο, θα ήταν και η κινητοποίηση των δικαστικών αρχών για όσα ανήκουστα ακούγονται αυτές τις μέρες περί Θείας Κοινωνίας, τόσο από υποτίθεται καθ’ ύλην αρμόδιους, από υπεύθυνους του ΕΟΔΥ μέχρι και μια μερίδα ιατρών, όσο και από έναν οργανισμό μεγάλης κοινωνικής επιρροής όπως η Εκκλησία της Ελλάδος. Αλήθεια, σε τι διαφέρει η στάση τους από εκείνη του Βελόπουλου ως προς την επικινδυνότητά τους για το κοινωνικό σύνολο;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: