“Είναι όμορφος, θα περάσει καλά στη φυλακή” – Δήλωση “μαργαριτάρι” Μπαλάσκα για τον ληστή-αστυνομικό

Συγκλονίζουν οι επιλεκτικές ευαισθησίες του αστυνομικού συνδικαλιστή και η βαθιά του πίστη στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και τον ρόλο του…

Δεν είναι πως ο Μπαλάσκας δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα και μας ρίχνει από τα σύννεφα. Αν μη τι άλλο όμως εκπλήσσει η ευκολία και η άνεση που νιώθουν κάποιοι να δείξουν ανοιχτά στην τηλεοπτική κάμερα τις φασίζουσες αντιλήψεις τους, χωρίς να κρατάνε ούτε καν κάποια προσχήματα.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Παπαδάκη και σχολίασε την υπόθεση του αστυνομικού που έκανε ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο -διότι είχε εθιστεί στον τζόγο- ως εξής:

“Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή”.

Και όταν αντέδρασαν οι συνομιλητές του στο πάνελ, η “διευκρίνιση” που έδωσε είναι ότι δεν το επιβραβεύει, αλλά είναι αναπόφευκτο.

“Δεν υπάρχει αστυνομικός που να περνάει στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομος, και δε θα τον περιμένουν στη φυλακή όλοι με ανοιχτές αγκαλιές να τον υποδεχτούν”.

Το βίντεο που ακολουθεί για του λόγου το ασφαλές.

Υποτίθεται πως ο Μπαλάσκας είναι οργισμένος γιατί ένας αστυνομικός δυσφημεί με τις πράξεις του όλο το Σώμα και 57.000 συναδέλφους του. Αν μη τι άλλο, φαίνεται να έχει επιλεκτική ευαισθησία και ιδιαίτερη αντίληψη ως προς το τι αποτελεί δυσφήμηση και τι όχι, καθώς δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά για συναδέλφους του που ρίχνουν χημικά σε συνταξιούχους, ξεβρακώνουν συλληφθέντες, μπουκάρουν χωρίς ένταλμα σε σπίτια, εποπτεύουν τη διακίνηση ναρκωτικών, την πορνεία και διάφορες δουλειές του υποκόσμου, σκοτώνουν 16χρονα παιδιά που βρέθηκαν σε λάθος μέρος κοκ.

Γιατί να εξοργιστεί μαζί τους άλλωστε; Αυτοί εκτελούσαν απλώς εντολές, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο είναι η κυνική ομολογία του για το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις φυλακές και η πίστη του στον ρόλο που παίζει το “σωφρονιστικό” σύστημα σε όσους βρίσκονται στη φυλακή. Αλλά στην τελική, πώς κάνετε έτσι, δεν το επιβραβεύει, σημειώνει απλώς την πραγματικότητα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Δηλαδή, ο Μπαλάσκας που είναι γέρος και άσκημος (έχει τα δύο από τα τρία γνωστά κακά της μοίρας. Τουλάχιστον αυτά που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού… ) δεν θα περνούσε καλά στη φυλακή? Θα τον είχαν στο φτύσιμο?
    Ζήλιες…!

Κάντε ένα σχόλιο: