«Είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι!» – Δεν έσπασε η απεργία στη «Μαλαματίνα» παρά τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Προκλητικά η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό κρυμμένο μέσα στα αυτοκίνητα των διευθυντικών στελεχών. Μάλιστα τους διευθυντάδες συνόδευαν ΜΑΤ και αστυνομία. Και αυτή η προσπάθεια να σπάσει η απεργία συνάντησε την αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων, έπεσε στο κενό!

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με συλλήψεις, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» προσπάθησε σήμερα το πρωί να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή ΣΣΕ.

Η εργοδοσία, ενώ τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο μπαίνει στο τακτικό καθεστώς καλοκαιρινής συντήρησης, για να καθησυχάσει προφανώς τους εργαζόμενους, σήμερα κινητοποίησε για άλλη μια φορά δυνάμεις των ΜΑΤ για να μπάσει μέσα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έφεραν τα ίδια τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης με τα αυτοκίνητά τους. Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε για άλλη μια φορά, μπροστά στην αποφασιστική στάση των απεργών που παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Κλιμακώνοντας την τρομοκρατία, η αστυνομία που έχει αναλάβει τον ρόλο προστασίας των συμφερόντων της εργοδοσίας, προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕΕΠ) προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Γιάννη Φραγκίδη και στην σύλληψη του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, επειδή στέκονταν μπροστά στην πύλη, μαζί με τους άλλους απεργούς. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων της εργοδοσίας κατατέθηκαν μηνύσεις για εξύβριση και απειλή.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν για άλλη μια φορά συνάδελφοί τους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, συνάδελφοί τους από άλλους κλάδους, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Παρέμβαση για την απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας, απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκρατίας και συλλήψεων, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, προς την ηγεσία της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία και την Παρασκευή 5 Αυγούστου, οπότε θα αποφασίσουν τα βήματα για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Και απαιτούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εκπροσώπων τους και να αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης Μαλαματίνα, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 3/8/2022, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε  από την Γενική Συνέλευση της 25/5/2022, ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων απεργιών για την Δευτέρα 8, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και από ώρα 01.00 έως και τις 24.00.

Τις συλλήψεις , αλλά και την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Παράλληλα καλεί όλα τα εργατικά σωματεία αλλά και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «Μαλαματίνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης των συναδέλφων μας Γ. Φραγκίδη, πρόεδρου της ΠΟΕΕΠ, και προέδρου του Σωματείου της “Μαλαματίνα”, και Άρη Μερκενίδη, πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια από μεριάς εργοδοσίας της Μαλαματίνα, να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, ενάντια στην παλικαρίσια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και μέρες για ΣΣΕ, για να παρθούν πίσω οι άδικες, εκβιαστικές και παράνομες απολύσεις συναδέλφων τους.

Προκλητικά η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό κρυμμένο μέσα στα αυτοκίνητα των διευθυντικών στελεχών. Μάλιστα τους διευθυντάδες συνόδευαν ΜΑΤ και αστυνομία.

Και αυτή η προσπάθεια να σπάσει η απεργία συνάντησε την αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων, έπεσε στο κενό! Ήδη οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση πήραν απόφαση για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων για όλη την επόμενη εβδομάδα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της “Μαλαματίνα”. Να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους στο εργοστάσιο τον δίκαιο αγώνα τους».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: