“Εδώ οι καλές αριστερές εκκενώσεις” – Το αστικό κράτος έχει συνέχεια ενάντια στους πρόσφυγες και τις καταλήψεις

Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι “δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά”;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για τις σημερινές εικόνες από τις εκκενώσεις των καταλήψεων στα Εξάρχεια, με τίτλο “Ντροπή για τη δημοκρατία οι σκηνές ¨των οικογενειών με μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες”.

Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία. Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία.

Ποιος έχασε όμως την ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικοινωνιακός στρατός του στα social media; Μιλάμε για αυτούς που είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους στις αντίστοιχες επιχειρήσεις εκκένωσης που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έστρωσε το δρόμο για να έρθει η ΝΔ και να εφαρμόσει το δόγμα “νόμος και τάξη”. Εκείνες βλέπετε ήταν καλές, αναγκαίες, γεμάτες ευαισθησία και αριστερό ουμανισμό για τους πρόσφυγες και την τύχη τους. Δεν έχουν καμία σχέση με όσα είδαμε σήμερα στα Εξάρχεια. Όπως εξάλλου και η αριστερή Μόρια δεν είχε καμία σχέση με το κολαστήριο που ξαναγίνεται επί δεξιάς.

Όλα τα προφίλ “Συριζοτρόλ” και “δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά” βγήκαν σήμερα στα κεραμίδια να δηλώσουν την αποστροφή τους, την οργή τους για τις σκηνές που παρακολουθήσαμε -λες και ήταν πρωτοφανή στιγμιότυπα και όχι εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν, που ακόμα και ένα χρυσόψαρο θα τις θυμόταν. Κάποιοι προσπάθησαν να βρουν τις διαφορές στις αποχρώσεις της ίδιας κατάμαυρης πολιτικής, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ηγούνταν αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων-σκούπα στα μουλωχτά, ενώ η ΝΔ πανηγυρίζει σε όλους τους τόνους γιατί ήταν το δάχτυλο που πάτησε την υπερσύγχρονη αθόρυβη σκούπα -όπως θα έλεγε και ο Μπαλάσκας. Δεν είναι χαώδης διαφορά δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκκένωνε τις καταλήψεις με βαριά καρδιά, όπως όταν υπέγραφε τα μνημόνια;

Κάποια Συριζοτρόλ μάλιστα, μες στον υπερβάλλοντα ζήλο τους, έφτασαν να ποστάρουν κάποιες εικόνες, προς επίρρωση όσων έλεγαν, όπως αυτή που ακολουθεί.

Μικρή λεπτομέρεια που δεν αφήνουμε να χαλάσει ένα όμορφο αφήγημα “αριστερής” αντιπολίτευσης: η εικόνα προέρχεται από τον Απρίλιο και από εκκαθαριστική επιχείρηση που έγινε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να ψαρέψει κάποια ψήφο νοικοκυραίων, στα θολά νερά του ρατσισμού.

Αν εσείς δεν μπορείτε να διακρίνετε την ουσιαστική διαφορά των “αριστερών εκκενώσεων” είναι γιατί είστε “πολύ αριστερός” (ειρωνικά και σε εισαγωγικά) και δεκανίκι της Δεξιάς -με βάση ένα αήττητο σκεπτικό από τις χειρότερες παραδόσεις του Αυριανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος καταδικάζει τις σημερινές εικόνες, τη ρατσιστική πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό και την απο-φασιστική εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” δε χρειάζεται να πάθει επιλεκτική αμνησία και λοβοτομή, για να βγάλει έξω από το κάδρο της ευθύνης το ΣΥΡΙΖΑ, και να του δώσει συγχωροχάρτι. Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, τόσο στο άγριο κυνηγητό των προσφύγων όσο και στις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων.

Τα υπόλοιπα τα συμπυκνώνει πολύ καλά στο σχόλιό του ο 2310net.

Μια από τις πιο άκυρες και επικίνδυνες απόψεις που κυκλοφορεί σήμερα είναι η κατηγορία από τους Συριζαιους σε όσους έκαναν κριτική στο Σύριζα για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ότι και καλά τόσο καιρό οι πρόσφυγες ζούσαν ανθρώπινα και ήρθε ο Κουλης να τους συμπεριφερθει απάνθρωπα.

Να θυμίσουμε κάποια πραγματα:

Α. Επί των ημερών ΣΎΡΙΖΑ οι άνθρωποι αυτοί έμειναν άστεγοι και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε λύσεις τύπου καταλήψεων. Είναι μια κατάληψη “κανονική” στέγαση;

Β. Επί των ημερών Σύριζα θέριεψαν οι Μόριες, οι ΒΙΑΛ, η Σάμος.

Γ. Επί των ημερών Σύριζα αποφασίστηκε η έξωση όσων αναγνωριζονται ως πρόσφυγες από τα διαμερίσματα στα οποία διεμεναν.

Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες για αλλά τέτοια – και πολύ χειρότερα – παραδείγματα. Λυπάμαι που πρέπει να επανέρχομαι σε αυτά, ειδικα μετά από αυτό που έγινε σήμερα. Αλλά μη γίνουμε και χρυσόψαρα.

Προφανώς η νέα κυβέρνηση θα βγάλει όλα τα ακροδεξιά, φασιστικά της απωθημένα πάνω και στους πρόσφυγες. Προφανώς και το σημερινό είναι μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής επιλογής και οι σημερινές εικόνες συγκλονίζουν. Προφανώς και είναι επιτέλους ανάγκη να αντιληφθούμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων ως δικό μας, τον αγώνα τους ως αγώνα μας. Προφανώς όμως αν για τον σύριζα το μέτρο σύγκρισης είναι απλά να μην κάνει τέτοια διαχείριση στο προσφυγικο και να είναι λίγο καλύτερος από τη ΝΔ, ειναι απόδειξη γιατί ακόμα και στα χρόνια της δήθεν Αριστεράς το προσφυγικό παρέμεινε “πρόβλημα” και σήμερα ζούμε απλά τη συνέχεια αντίστοιχης διαχείρισης.

Μαζί με τους προσφυγες απέναντι σε κάθε απάνθρωπη πολιτική και κυβέρνηση!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: