Άντζυ Σαμίου – Το διπλωματικό υπερόπλο του Τσίπρα

Στα αγγλικά νουθέτησε το Ζόραν Ζάεφ η Πασιονάρια του Σύριζα, σε μια δική της εκδοχή του “Μην παραχαράζετε…”

Νέο περιεχόμενο αποκτά ο όρος “πολιτιστική διπλωματία” μετά την παρέμβαση της Άντζυς Σαμίου στο Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μπορεί κάποιοι να αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο η γνωστή αοιδός έλειπε από την πανστρατιά διανοουμένων σε κάποιο από τα κείμενα υπέρ της συμφωνίας κι ο λόγος αποκαλύφθηκε χθες: Στην πραγματικότητα η Άντζυ έχει αναλάβει διπλωματική αποστολή, με στόχο την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της συμφωνίας.

Έτσι λοιπόν, μόλις η ίδια εντόπισε ανάρτηση όπου ο πρωθυπουργός της άρτι βαπτισθείσας Βόρειας Μακεδονίας αποκαλεί τη χώρα του “Μακεδονία” σκέτο – ποιος να το περίμενε – η Άντζυ δεν το άφησε να πέσει κάτω και απέδειξε ότι οι ικανότητες τις χαραμίζονται στα ΜΚΔ, όταν φυσική της θέση είναι το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αφού συνεχάρη το Ζάεφ, του υπενθύμισε ευγενικά μα και αυστηρά πως τώρα η χώρα του λέγεται Βόρεια Μακεδονία και πως η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Μην παραχαράζετε τη συμφωνία, η Μακεδονία είναι μία, μας λέει δηλαδή η αοιδός. Ίσως βέβαια εδώ λίγο ξεφεύγει από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, από την άλλη ενδεχομένως απλώς δεν έχει ακόμα αφομοιώσει πλήρως τα μαθήματα λενινιστικού διεθνισμού που παρέδωσε ο αρχηγός της, μαθήματα πάντως τα οποία παρακολούθησε με προσοχή η τραγουδίστρια – διπλωμάτης, όπως αποδεικνύει και το παρακάτω αρτί:

Τόσοι λενινιστές κι ούτε μία επανάσταση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: