Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλα μυθικά πλάσματα – Να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών για τα Πρότυπα σχολεία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πετάει και τα τελευταία φύλλα συκής η ΝΔ, καθώς μετά την “κατεπείγουσα αγωγή” της Κεραμέως κατά της στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ, ο πρωθυπουργός έσπευσε προεξοφλήσει την κήρυξη της κινητοποίησης ως παράνομης, προσθέτοντας με έπαρση πως χάρη στο νόμο Χατζηδάκη, δε θα μπορεί δευτεροβάθμιο όργανο να καλύψει την απεργία.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, οι συνέπειες του τερατουργήματος Χατζηδάκη στα εργασιακά ήδη κάνουν αισθητή την παρουσία του στις κινητοποιήσεις εργαζόμενων, και δη στο δημόσιο τομέα, που η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι ουσιαστικά δεν επηρεάζεται από το νομοσχέδιο – λαιμητόμο.

Το νομικό αυτό οπλοστάσιο προστίθεται στην ήδη λυσσασμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα μέλη της κυβέρνησης προσωπικά κατά του δικαιώματος της απεργίας, με την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να καταθέτει σήμερα κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 11 ως τις 2 που προγραμματίζονται οι εξετάσεις εισαγωγής για τα Πρότυπα Σχολεία. Η αγωγή αυτή θα εκδικαστεί σήμερα, αποδεικνύοντας πως σε τέτοια ζητήματα, το δήθεν “ανύπαρκτο κράτος” λειτουργεί με πραγματικά καταιγιστική ταχύτητα.

Κι αν ο καθορισμός των απεργιών ως παράνομων αποτελεί περίπου δεδομένο τα τελευταία αρκετά χρόνια, το ποιοτικά νέο στοιχείο είναι ο εντελώς απροκάλυπτος τρόπος, με τον οποίο το αστικό πολιτικό προσωπικό καταπατά τη δική του ρητορική περί “διάκρισης των εξουσιών”, παρεμβαίνοντας ανοιχτά και δημόσια στις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, όχι μόνο περηφανεύτηκε ανοιχτά για την καταιγίδα αγωγών κατά απεργών από την κυβέρνηση, αλλά έσπευσε και να απαιτήσει εμμέσως πλην σαφώς η απόφαση να είναι η “δέουσα”:

“Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων”.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός έσπευσε να βάλει στο κάδρο και τον νόμο Χατζηδάκη, σημειώνοντας πως:

“Μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα”. Δεν πρόκειται δηλαδή για ευσεβή πόθο, αλλά για ανοιχτή κήρυξη πολέμου σε όλα τα μέτωπα κατά των εργαζομένων, που ήδη έδωσαν το στίγμα τους πως δε θα παραδοθούν αμαχητί.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη εξάλλου βρίσκεται πίσω και από την ίδια την επίμαχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, καθώς οι επιτηρητές των εξετάσεων για τα Πρότυπα καλούνται να δεχτούν μια μέρα άδεια -κι αυτό μόνο κατόπιν προφορικών διαβεβαίωσεων – αντί για επιμίσθιο.

Σε ανακοίνωσή τους οι Α’, Β’, Γ’, Ε’ και Ζ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, σημειώνουν πως: “Απίστευτο και όμως αληθινό! Στις 23/06/21 σε εξ αποστάσεως ενημέρωση (τηλεδιάσκεψη) με στελέχη των σχολικών μονάδων της Α΄ Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας ζήτησε από τους διευθυντές να ορίσει κάθε σχολείο έναν εκπαιδευτικό, προκειμένου να επιτηρήσει τη Δευτέρα 28/06/21 στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας) και επειδή δεν προβλέπεται αμοιβή, να δοθεί από τους διευθυντές μια μέρα άδεια!!! Αἰδώς Ἀργεῖοι! Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν, με αυτές τις προϋποθέσεις, να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων”.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: