Αν ο Βαρουφάκης ψήφιζε ΚΚΕ και άλλες ιστορίες για καρούλια και πατίνια

Μεγάλες φράσεις που άλλαξαν τον κόσμο -ή μήπως όχι;

Είναι αρκετά σίγουρο πως οι περισσότεροι από σας αν είχατε από ένα ευρώ για κάθε φορά που ακούτε τη φράση “θα ψήφιζα ΚΚΕ αν…” θα είχατε λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα. Αυτή την αγαπημένη ατάκα πολιτικού καφενείου επέλεξε να αναπαραγάγει ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας πως, ως μαρξιστής, αν δεν υπήρχε Μέρα25, μάλλον θα ψήφιζα ΚΚΕ. Το ενδοιασμό τον κράτησε ίσως γιατί αμέσως επόμενη επιλογή του θα ήταν κάποιο από τα δύο μ-λ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όμως θλίβεται γιατί οι κομουνιστές τον κατηγορούν για μνημόνιο. Είναι λάθος να το πιστεύουν απλώς, πρέπει να είναι βέβαιοι.

Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι.
Αν δεν υπήρχε ο δρόμος θα έπρεπε να τον φτιάξουμε.
Αν δεν υπήρχε το μέρα θα ψήφιζα ΚΚΕ – αυτό μπορεί να το πίστευαν και αρκετοί Ναρίτες όταν υπήρχε το δικό τους ΜΕΡΑ.

Μεγάλες φράσεις που άλλαξαν τον κόσμο -ή μήπως όχι;

Να προσθέσουμε και άλλη μία που είπε ο Μαρξ. Αν αυτοί είναι μαρξιστές τότε εγώ δεν είμαι.

Θα μπορούσε να το λέει για το μαρξιστή, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Γιάνης.

Ίσως να είναι 30% μαρξιστής και 70% φιλελεύθερος, για να θυμηθούμε τα ποσοστά του καλού και του τοξικού μνημονίου, όπως τα όρισε ο ίδιος, προτού αρχίσει να φαντασιώνεται πως δεν το ψήφισε.

Τριάντα Μαρξ εβδομήντα Άνταμ Σμιθ. Μου αρέσει στα κρυφά και ο Γκάλμπρεϊθ

Επειδή όμως η ιστορία και η πραγματικότητα δε γράφονται με αν, με όσα νομίζει ο καθένας για τον εαυτό του, όσοι θέλουν μια διαφορετική φωνή μες στη Βουλή γιατί τη νιώθουν δική τους, ας μην εμπιστευτούν το κόμμα του Γιάνη που κάνει τη ΜεΡΑ νύχτα.

Χαμένη ψήφος δεν είναι αυτή που θα μπει στη Βουλή ή θα μείνει εκτός -κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει με την… “απλή αναλογική” του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά αυτή που αναπαλαιώνει τα υλικά και τα ιδεολογήματα του συστήματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: