Άλλαξε ο φασισμός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς – Έλληνας υπόδικος με δέκα γράμματα ιδρύει νεο-ναζιστικό κόμμα

Ο Κασιδιάρης επισημοποιεί τη ρήξη του με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, εγκαταλείπει το καράβι της, και φτιάχνει τη δική του “σοβαρή χρυσή αυγή”, φιλοδοξώντας να γίνει ο ηγέτης του φασιστικού χώρου.

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Κασιδιάρης αποτελούσε ξένο σώμα για τη Χρυσή Αυγή (έξω οι ξένοι) και η σημερινή ανακοίνωσή του ήρθε απλώς να το επισημοποιήσει. Μια ιστοσελίδα (Ellhnes.net) που ονειρεύεται να γίνει κόμμα ή μάλλον κίνημα -το ΠΑΣΟΚ πάντα ασκούσε γοητεία σε μεγάλα μέρη αυτού του χώρου.

Η Χρυσή Αυγή πεθαίνει και την εγκαταλείπουν όλοι σιγά-σιγά, σαν τα ποντίκια, φωνάζοντας “ζήτω η νέα Χρυσή Αυγή”. Άλλαξε ο φασισμός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, για να σηκώσει πάλι κεφάλι, χωρίς όμως τα ποινικά βαρίδια που κουβαλούσε η νεοναζιστική συμμορία -και ο επικεφαλής του νέου κόμματος.

Ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως ιδρύει νεο(ναζιστικό) κόμμα με την ίδια και απαράλλαχτη χρυσαυγίτικη φρασεολογία περί αφελληνισμού, εθνομηδενιστικών σχεδίων κοκ. Βάζει όμως στόχο να γίνει μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, με “ευρωπαϊκές προδιαγραφές”, όπως τα “σύγχρονα εθνικά κόμματα” της ΕΕ, όπου προελαύνει ο φασισμός! Με άλλα λόγια, ένα κόμμα τύπου Λεπέν αλά γκρέκα, που θα πάρει το ψεκασμένο κοινό του Βελόπουλου και τη θέση του στη Βουλή.

Οι διεργασίες στον εθνικιστικό χώρο συνεχίζονται. Ο φασισμός φοράει νέες μάσκες και προσωπεία, ενώ εμφιλοχωρεί στην πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που το τρέφει. Σαν Λερναία Ύδρα, που χάνει ένα κεφάλι (τη Χρυσή Αυγή), αλλά πετάει άλλα στη θέση του. Κι είναι δική μας υπόθεση να το συντρίψουμε πριν εκκολαφθεί, παίρνοντας υπόψη την πείρα του πρόσφατου παρελθόντος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: