Αλέκα Παπαρήγα: “Η Ελλάδα δεν είναι φιλειρηνικό κράτος, δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση στην οποία δεν έχει συμμετάσχει” (VIDEO)

«Λέτε ότι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να επιβάλλουμε την ειρήνη. Όχι, προετοιμάζεστε για να υπηρετήσετε την υπόθεση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και σήμερα και αύριο»

Καίρια όπως το συνηθίζει υπήρξε η Αλέκα Παπαρήγα στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση για την “Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία”, η οποία στην πραγματικότητα, όπως ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ είναι απλώς μία ακόμα από τις “συμφωνίες χρησιμοποίησης του ελληνικού εδάφους για να εξαπολυθούν ιμπεριαλιστικές επιθέσεις”.

Διέλυσε το προπαγανδιστικό αφήγημα για τη “φιλήσυχη” Ελλάδα, λέγοντας πως – ανεξάρτητα από τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της – η “Ελλάδα – ως πολιτική των κυβερνήσεων – δεν είναι φιλειρηνικό κράτος”, αφού, ακόμα κι αν δε διεκδικεί εδάφη, αυτό “δεν την κάνει λιγότερη επικίνδυνη για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς”,  “δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση που να μην στήριξε”, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του πολέμου στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν χωρίς την ελληνική συμβολή.

Ανέδειξε το χαρακτήρα της συμφωνίας, η οποία διευρύνει τη δυνατότητα των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν όλες τις βάσεις της Ελλάδας, εντασσόμενη σε μια λογική που συνολικά διακρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Αποδόμησε την επιχειρηματολογία περί “ανταλλαγμάτων” από τη συμφωνία και γενικότερα από την υποταγή στην πολιτική των ΗΠΑ και γενικά του ιμπεριαλισμού. Επισήμανε το εκβιασμό προς το λαό της λογικής ότι Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος και Στεφανοβίκειο θα χρησιμοποιούνταν κατά της Τουρκίας σε περίπτωση επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας σε βάρος της Ελλάδας, όταν “λέγονται αλήθειες” κι από καθηγητές ή αστούς βουλευτές πως σε περίπτωση πολέμου “θα είμαστε μόνοι μας”.

Επισήμανε επίσης πως:

«Λέτε ότι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να επιβάλλουμε την ειρήνη. Όχι, προετοιμάζεστε για να υπηρετήσετε την υπόθεση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και σήμερα και αύριο» προσθέτοντας: «Παλεύετε και για να εμποδίσετε την ουσιαστική αφύπνιση των λαών να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των συνόρων και πάνω απ’ όλα αυτοί να κάνουν κουμάντο στον πλούτο που υπάρχει στην περιοχή».

Έφερε τα παραδείγματα του Κυπριακού και του Παλαιστινιακού, που, παρά τις θετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, δεν επιλύθηκαν ποτέ, δείχνοντας πόσο φρούδες είναι οι ελπίδες για δήθεν στήριξη της Ελλάδας σε τυχόν πολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία.

H Αλέκα Παπαρήγα, πέρα από το ξεκάθαρο Όχι του ΚΚΕ από θέση αρχής στη συμφωνία, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και τη θέση άλλων κομμάτων, που ψηφίζουν αρνητικά επειδή δε θεωρούν επαρκή τα ανταλλάγματα, ενώ σκωπτικά σημείωσε πως το “Παρών” του ΣΥΡΙΖΑ, είναι “σαν το σκίσιμο των μνημονίων”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: