Ακροδεξιό ντελίριο από την ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στην ΕΛΜΕ Λάρισας – Μιλούν για “φυλετική αλλοίωση” στα νησιά εξαιτίας του προσφυγικού

Άμεση ήταν η καταδίκη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ρατσιστικό δηλητήριο της γαλαζοπράσινης πλειοψηφίας

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι δηλαδή που κατεξοχήν είναι επιφορτισμένοι με τη διαπαιδαγώγηση Ελληνόπουλων, αλλά και παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής, επιδίδονται σε μια ρητορική που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από εκείνη της Χρυσής Αυγής. Λίγους μήνες αφότου η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου υπερασπίστηκε την ορθότητα του όρου “λαθρομετανάστης”, η ΕΛΜΕ Λάρισας, με ευθύνη των πλειοψηφιών ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, εξέδωσε μια ακόμα κατάπτυστη ανακοίνωση, που υιοθετεί όλα τα ξενοφοβικά συνωμοσιολογικά σενάρια των διαδικτυακών και μη καφενέδων ανά την επικράτεια σχετικά με το προσφυγικό. Μεταξύ άλλων, το αισχρό κείμενο, κάνει λόγο για κίνδυνο “τα νησιά μας να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά και εθνικά.” Στη συνέχεια, προχωρά στην αμίμητη διαπίστωση: “Το θέμα (σσ. το προσφυγικό) δεν είναι πεδίο άσκησης των ανθρωπιστικών μας ιδανικών, αλλά θέμα ασφάλειας, ταυτότητας και πολιτισμού”. Τα ανθρωπιστικά ιδανικά είναι μόνο για τις εκθέσεις της γ’ λυκείου στις πανελλήνιες, στην κανονική ζωή απαγορεύεται να δείχνουμε συμπόνοια σε ανθρώπους τσακισμένους από τα κύματα, τον πόλεμο και την φτώχεια.

Κλείνοντας, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης ζητούν “πολύ καλή και αποτελεσματική  φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και παράλληλα, άμεση αποσυμφόρηση των δομών υποδοχής στα ελληνικά νησιά”. Προφανώς όταν λένε αποσυμφόρηση δεν εννοούν να έλθει κάποιος δυστυχισμένος στην περιοχή τους, δεν είναι θέμα για ανθρωπιστικά ιδανικά λέμε.

Την απάντηση που τους άξιζε έλαβαν οι γαλαζοπράσινοι συνδικαλιστές από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

«ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και ρατσισμού βάζουν θέμα αλλοίωσης φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών χαρακτηριστικών, κίνηση εσκεμμένη προκειμένου να αφήσουν στο απυρόβλητο τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Όμως η συγκεκριμένη πλειοψηφία κουβέντα δεν λέει για τις αιτίες της προσφυγιάς, για τους πολέμους που την προκαλούν, για τις επεμβάσεις των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για τη συμφωνία, την υπογραφή και εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας που έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, που διαιωνίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποτελούν την αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της. Ακόμη και σήμερα χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να ξενιτευτούν.

Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης, κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του αν νιώθει ασφαλής, αν απολαμβάνει μια ζωή χωρίς πόλεμο, φτώχεια, μιζέρια και εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να λύσει το Μεταναστευτικό υπηρετώντας με συνέπεια τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή της Ασίας και της Μεσογείου και εμπλέκει όλο και περισσότερο το Μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις.

Η ΑΣΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις φωνές, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν οι “Μόριες” – κέντρα κράτησης – hot spots, που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Έβρο. Να μη δημιουργηθούν νέες.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα. Όχι στη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά. Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα και στη συνέχεια στις χώρες πραγματικού προορισμού τους ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά. Να εναντιωθούμε στην επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις, να μην αποδεχτούμε η χώρα μας να συνεχίσει να γίνεται ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον άλλων λαών. Να απαιτήσουμε να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπου για 9 χρόνια μακελεύουν τον λαό της, να μη γίνει καμία αλλαγή συνόρων. Οι λαοί κάθε χώρας έχουν το δικαίωμα να λύσουν μόνοι τους τα ζητήματα που τους αφορούν.

Μιλάμε με τους μαθητές μας στην τάξη για τις αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, καλλιεργούμε τις αξίες τις φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς! Η διαφορετική φυλή, η θρησκεία και ο πολιτισμός δεν είναι ο αντίπαλός μας. Αντίπαλός μας είναι οι “μεγάλοι” αυτού του κόσμου που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς. Είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: