“Άδειασε” μέχρι κι ο Μαγιορκίνης τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για την απαγόρευση συναθροίσεων

Έωλοι αποδεικνύονται για μια φορά ακόμα η ισχυρισμοί κυβέρνησης και συνταγματολόγων κολαούζων της πως πίσω από την επιβολή της απαγόρευσης συναθροίσεων 4 ατόμων και άνω υπήρξε εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Τον Γκίκα Μαγιορκίνη δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για αντικυβερνητική στάση. Αντίθετα ο ίδιος, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν και ο εμπνευστής – προ ολίγων μήνων – της παγκόσμιας πρωτοτυπίας ότι τα 25αρια τμήματα είναι ενδεχομένως και ασφαλέστερα από εκείνα με 15 μαθητές . Αυτό μάλιστα εν προκειμένω καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον ότι ακόμα κι εκείνος δεν τόλμησε να δώσει το επιστημονικό άλλοθι που επικαλείται η κυβέρνηση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, διαψεύδοντας ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς και το Ν. Αλιβιζάτο, ο οποίος ισχυρίστηκε χθες, δικαιολογώντας το αίσχος, πως “εξ όσων πληροφορούμαι, η Εθνική Επιτροπή έχει διατυπώσει γνώμη, και μάλιστα ομόφωνη”.

Το ότι καμία τέτοια γνώμη και δη ομόφωνη δε διατυπώθηκε από την επιτροπή, διαφάνηκε στη σημερινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας, καθώς ο Γκ. Μαγιορκίνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Μέγκα αν “υπήρξε εισήγηση της επιτροπής για την προαναφερόμενη απαγόρευση; Υγειονομικά μιλώντας, προκύπτει από κάποιον αλγόριθμο ο αριθμός 4; Καθώς η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν την Πέμπτη το πρωί, δηλαδή μετά τη λήξη της απαγόρευσης ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού από τη συνάθροιση 4 ατόμων θα έχει εκλείψει;”.

Η απάντηση που έδωσε, πέρα από την αναμενόμενα διπλωματική της διατύπωση, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι η επιβολή γενικής απαγόρευσης οποιασδήποτε συνάθροισης άνω των τριών ατόμων αποτέλεσε καθαρά πολιτική απόφαση, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο:

“Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: