Αχτσιόγλου προς ΚΚΕ: Θα σας ταράξουμε στη συνταγματική νομιμότητα

Το πρόσχημα της αντισυνταγματικότητας επικαλέστηκε η υπουργός, αποδεικνύοντας πόσο πολύ ίσχυαν όσα είχε πει με στόμφο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ορκωμοσία της πρώτης του κυβέρνησης το 2015, πως το κόμμα του και οι βουλευτές του είναι κάθε λέξη του συντάγματος.

Απέρριψε η κυβέρνηση δια στόματος Έφης Αχτσιόγλου την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για λογαριασμό 513 συνδικάτων, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ή να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο που η ίδια ψήφισε τα τελευταία χρόνια, εμπλουτίζοντας το αντιεργατικό οπλοστάσιο που της είχαν κληροδοτήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το πρόσχημα της αντισυνταγματικότητας επικαλέστηκε η υπουργός, αποδεικνύοντας πόσο πολύ ίσχυαν όσα είχε πει με στόμφο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ορκωμοσία της πρώτης του κυβέρνησης το 2015, πως το κόμμα του και οι βουλευτές του είναι κάθε λέξη του συντάγματος, για να τονίσει πως δε θα το παραβιάσουν ποτέ. Κι έκτοτε μας έχει ταράξει στη νομιμότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξάλλου δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να απαγορεύει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ τα όποια απομεινάρια θεσμικής προστασίας των εργαζομένων ξυλώνονται μεθοδικά και από την παρούσα κυβέρνηση.

Το Σύνταγμα λοιπόν είναι ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις. Ή μάλλον η σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ αντίκειται στις διατάξεις του και απορρίφθηκε ως αντισυνταγματική. Για αυτό συνάντησε την αντίθεση της κυβέρνησης που υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια της δημοκρατίας μας και του αστικού καθεστώτος.

Μπορεί να υπάρχει πχ μαζική ανεργία ενάντια στη συνταγματική υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για την εργασία των πολιτών, μπορεί να υπάρχουν δυο κριτήρια και σταθμά στην ταξική δικαιοσύνη που καθιστούν κουρελόχαρτο κάθε έννοια ισονομίας, μπορεί να έχουμε φαστ τρακ διαδικασίες, τροπολογίες και νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που γελοιοποιούν το αστικό κοινοβούλιο, δεκάδες άλλες μικρές ή μεγαλύτερες καταπατήσεις σε καθημερινή βάση… Αλλά όχι αυτό διάολε. Είναι κόκκινη γραμμή!

Στην τελική γιατί να καταργήσουμε την υπέροχη ελευθερία της ατομικής διαπραγμάτευσης του αρνιού με το λύκο που συζητάνε ποιο θα είναι το γεύμα τους;

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: